Як секретарі хмельницьких управлінців англійською розмовляли (ВІДЕО)


Як секретарі хмельницьких управлінців англійською розмовляли (ВІДЕО)
2016 рік офіційно оголошено роком англійської в Україні. Журналісти «ВСІМ» перевірили, наскільки добре знають іноземну секретарі місцевих держслужбовців, яким щодня доводиться спілкуватися із десятками громадян.

З нагоди Міжнародного дня секретаря журналісти «ВСІМ» вирішили у оригінальний спосіб привітати тих, хто щодня оберігає спокій своїх керівників. А зважаючи на те, що самі чиновники скоро будуть поліпшувати знання англійської, то чи не завадило б і їхнім секретарям знати іноземну?

Вирішили, що говоритимемо по телефону. Будемо просити до слухавки керівників.  

Перший дзвінок зробили у приймальню мера. Приємний голос привітався з нами, але після речення англійською, слухавку відразу ж кинули. Але ми не здалися. Поговорити із секретарем мера пробували тричі.

Відео дня

Телефонували і до голови обласної ради. Тут нас вислухали та навіть відповіли на питання.  

Далі -  приймальня заступника голови Хмельницької ОДА. Секретар відразу ж після нашого питання зізналась рідною, що англійської не знає.

Додзвонитись вирішили і до заступників міського голови. Першою «під гарячу руку» журналістів потрапила секретар Андрій Бондаренка. Жінка наше питання сприйняла за розіграш своїх подруг.

Не розгубилась і почала жартувати, але українською.

Телефони інших заступників не відповідали. В приймальні начальника управління освіти Хмельницької міськради також було «глухо». Тому потурбували секретаря міської ради Михайла Кривака. Знову слухати нас довго не стали і у відповідь почули гудки на тому кінці дроту.

Спробували поговорити із секретарем начальника управління культури національностей та релігій Хмельницької ОДА. Наш дзвінок скинули ще до того, як ми договорили питання.   

Шановні секретарі, ваша робота є дуже відповідальною, адже часто вам доводиться стояти горою і захищати ваших керівників від надокучливих ЗМІ. В цей день хочемо привітати вас із професійним святом – Міжнародним днем секретаря. Натхнення у роботі та успіхів у вивченні англійської.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Це великий мінус,що люди не знають державної мови, але держслужбовці,депутати та їх секретарі повинні знати англ.мову, хоча б на рівні універів.
  • Анонім

    А чому українці у своїй країні мають підлаштовуватись під іноземців? Якщо вони телефонують і розмовляють українською. Під нас же не підлаштовуються, коли ми телефонуємо в Англію, Німеччину. Америку тощо. А то виходить, що ми усюди маємо під когось підлаштуватись. Де самоповага і любов до рідної мови?
  • Анонім

    глянути би на дзвінок репортера до свого батька
  • Анонім

    Досить злий жарт.  

    Багато людей державної мови добре не знають, а ви - англійську.

    Чи в нас, якісь зміни в законодавстві і англійська вже друга державна?

    Взагалі я не проти вивчення іноземних мов, але на жаль результати роботи наших керманичів такі, що вираз "англомовні" скоро стане лайкою.

    Анонім reply Анонім

    Такий менталітет в українців. Цілують у сраку друзів до тих пір поки їм не насруть у рота. Раніше так цілували росіян. Зараз європейців та американців. А правильніше мати самоповагу і щоб інші цілували у сраку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up