В честь загиблого в АТО хмельницького військового відкрили меморіальну дошку

В честь загиблого в АТО хмельницького військового відкрили меморіальну дошку
Андрій Молодика із Шепетівського району героїчно врятував життя 50 людей. Загинув він внаслідок підступного артилерійського обстрілу.

Пам’ятний знак встановили на стіні Великомедведівської школи, де навчався Андрій Молодика. Люди й досі не можуть повірити, що 37-річного чоловіка немає в живих. Про свого односельчанина вони згадують як про мужнього та відданого чоловіка, який не побоявся піти на Схід і боротися за цілісність та незалежність України.

Під час сутички із бойовиками військовий із 26-ї окремої артилерійської бригади героїчно зупинив наступ 5 танків ворога і зумів цим врятувати життя 50 людей. Після цього противник втік з поля бою. Але вирішив помститися, завдавши по позиціям українських бійців артилерійського обстрілу. Саме під час нього й загинув хмельницький військовий.

Під час відкриття меморіальної дошки побратим загиблого Андрій Кондратюк на колінах вибачився перед батьками військового за те, що не зумів вберегти життя їхнього сина. Андрій Молодика уже посмертно був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Відповідний указ Президент підписав в червні 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької облдержаадміністрації.

Відео дня

Читайте також: На Хмельниччині відкрили ще одну меморіальну дошку на честь загиблого в АТО бійця

Хмельничанин отримав нагороду за загиблого в АТО батька

На Хмельниччині відкрили пам’ятну дошку на честь загиблого 19-річного бійця АТО

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up