У приватному зоокутку Пальохіна з'явилися соколи, борсуки та шотландський поні

У приватному зоокутку Пальохіна з'явилися соколи, борсуки та шотландський поні
  • Звіринець у мікрорайоні Дубове поповнився новими звірятами. Тепер там можна побачити борсуків, поні та соколів.
  • А у лисів, борсуків та єнотів невдовзі з’явиться потомство.
  • Частину тварин дресирувальник тримає на власному подвір'ї. Покаже їх тільки навесні. 

У приватному зоокутку поповнення. З’явилось чимало нових тварин. Дресирувальник Сергій Пальохін розповідає, що з початком холодів частину звірів довелось переселити. Ті ж, що морозів не бояться, залишили на старому місці. Щодня до них приходить по 5-10 відвідувачів. Грошей за вхід, як і раніше, не беруть. Всього ж у дресирувальника зараз є 47 тварин.

Як зимують леви, єнот і ведмідь

Лев’яче сімейство, як і раніше, мешкає у спеціально обладнаному вольєрі. Щоправда, тепер їх може побачити кожен користувач інтернету. Адже в самій клітці встановили веб-камеру.

Відео дня

Малі левенята підросли та поважчали. Тепер їх на руки не візьмеш. Адже кожен важить близько 25 кілограмів. Однак, тепер вони стали грайливіші. Тож чубляться одне з одним, заглядають на кота, що ходить поруч та вискакують на дорослих левів. Охоче тваринки бавляться і зі своїм господарем. Сергій Пальохін стверджує, що кусаються не сильно.

- Дуже довга процедура для продажу тварин на Європу. Двох левенят вже замовляють на Італію, а одного на Австралію. Щойно підготуємо всі необхідні документи, одразу ж продамо звірят, - пояснює Сергій Пальохін. – Ми вже на 90% впевнені, що на весну будемо мати нових левиків.

На малят чекає іще одна пара звірів. У єнота Сєні, який раніше був у міському зоокутку, з’явилась подружка. Вона мирно сидить у спорудженій будці, а сам Сєня, як і раніше, зустрічає відвідувачів та лазить по клітці. Навіть дає себе погладити. Та дресирувальник застерігає, що може і вкусити. Адже єнот – хижак.

Неподалік від левів розмістили ще один вольєр для хижака. Його спорудили із залізного контейнера ще влітку. З бічної сторони контейнера зробили вхід, а попереду частину вольєра заґратували, аби тварина бачила світло. Тут поселили ведмедя. Щоправда, у самому вольєрі дещо не прибрано. Доглядач розповідає, що кілька разів намагались приспати тваринку, аби можна було прибрати. Однак, ведмідь засинати ніяк не хоче. Він ходить по клітці з одного боку в інший. На відвідувачів реагує, але не кидається. Задля безпеки вольєр відгородили сіткою.

Хто ще з’явився у зоокутку

Ще одну клітку справа від ведмежого вольєру обладнали для двох борсуків. Це пара – самець та самиця.

Для них поставили невелику дерев’яну будку всередині та насипали соломи. Але борсуки перетягли солому за будку і зробили собі кубельце. В ньому і вигріваються. Сергій Пальохін каже, що вже незабаром борсучиха має привести на світ потомство.

Поруч із єнотами у клітці самотньо сидить лис. Він також підріс та набрав ваги з літа. А от його супутниці немає. Доглядач пояснює, забрав її додому, адже лисиця от-от має привести малят. Поки ж лис не надто охоче реагує на людей. Він ховається до будки або ж просто сидить поруч з нею.

Навпроти лисячого вольєра стоїть невисока клітка. У ній на товстій гілці сидить двоє птахів. Це соколи. Обидва самці. До того ж різної породи.

- Це мені віддали соколів. У великого було зламане крило, ми його виходили. А ще є менший.

Окреме стійло спорудили для шотландського міні-коня. Дресирувальник пояснює, що його подарували знайомі з київського іподрому. Тваринка стоїть на прив’язі. Стійло обставлене з усіх боків, аби тварині не було холодно. Підлога підстелена соломою. Вхід відкривають лише вдень, щоб кінь побув на свіжому повітрі.

У будиночку доглядача стоїть клітка із морськими свинками. Їх восьмеро: 6 дорослих та 2 маленькі. Пальохін розповідає, що їх принесли хмельничани, яким тваринки вже набридли. Спочатку було близько 40 звірят, але доглядач трохи пороздавав. Свинки пищать та бігають по клітці.

Неподалік від морських у іншому кутку приміщення відведено місце для ще одного поросяти. Воно темного кольору. Та доглядач переконує, що це не в’єтнамська свинка.

У кожній клітці є вода та харчі. Щойно вода починає замерзати доглядач підігріває її та дає тваринам. Годує кілька разів на день. До прикладу, ведмідь за добу з’їдає 4 чотирилітрові каструлі каші. Біля єнотів, лиса, борсуків та левів лежать шматки м’яса. У яслах в поні накидано сіна, біля соколів є крупи. А поруч клітки із морськими свинками в паперовому ящику лежить десяток консервів. Їх привезли для тварин.

Є птахи та плазуни

Частину звірів доглядач тримає на власному подвір’ї. Каже, що на створення умов для них поки немає коштів. Окрім ссавців, розповідає про птахів та плазунів.

- Вдома у мене ще є 2 філіни, косуля ходить по подвір'ю, 2 мавпи, кенгуру Міміно, сороку забрав звідси, 2 носухи, 6 голубів, 2 павуки-птицеїди, малаоський полос, імператорський удав та бородавочна агама (ящірка), - хвалиться Сергій Пальохін. - Їм потрібне тепло, тому поки тут вони жити не можуть. Можливо, згодом побудуємо для них повноцінний зоопарк, тоді переселимо всіх тварин.

Previous Next

Зоопарку у Хмельницькому бути?

На початку серпня ГО «Захист тварин Поділля» зареєструвала петицію про створення зоопарку у Хмельницькому. Дану громадську організацію створив депутат міськради від "Самопомічі", бізнесмен Віталій Коліщак. У розмові із vsim.ua він не приховував, що зробив це спеціально з метою створення зоопарку. Петиція набрала необхідну кількість голосів за 68 днів. На початку листопада міська рада дала відповідь на петицію. Мерія не відкидає можливості відкриття зоопарку і виділення землі для цього. На думку заступника міського голови Андрія Бондаренка, розмістити зоологічний куточок можна в парку імені Чекмана або ж у дендропарку «Поділля».

Віталій Коліщак розповів vsim.ua, що зараз шукає ділянку для створення міні-зоопарку сам. Поки пригледів місце на Озерній. Купуватиме землю власним коштом.

- Я так зрозумів, що ніхто не хоче дати в користування земельну ділянку безкоштовно. Конкретну відповідь ніхто не дає, - розповідає Віталій Коліщак. - До весни ми точно купимо 20-50 соток та розпочнемо будувати міні-зоопарк.

Визначитись із територією, де буде розташовуватись зоологічний куток, команда Коліщака планує до кінця квітня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий Кошарский

    Приемно що ридакція прислуховуеться до побажань постійних читачів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up