Куди поїхати хмельничанам навесні, щоб поринути у світ квітів

Куди поїхати хмельничанам навесні, щоб поринути у світ квітів
  • Після декількох місяців холодної та сніжної зими хочеться зануритись з головою у теплу та квіткову весну. 
  • В Україні є чимало місць для відпочинку, і це не курорти чи санаторії, а те, що створила сама природа. 
  • Де можна полюбуватися квітами навесні, дізнавалися журналісти vsim.ua.

 

Після зимових морозів кожен хоче сповна насолодитись теплою весняною погодою. Вже зовсім скоро хмельничани можуть вирушити у подорож та побачити по-справжньому квітковий рай не лише за кордоном, але і у різних куточках України. Журналісти vsim.ua підготували ТОП-6 місць, де можна з головою зануритись у чарівні творіння природи. 

1. Долина нарцисів, Хуст

Тільки у травні можна побачити дивовижне видовище - справжнісіньку Долину нарцисів. Море кремово-білих квітів з медовим ароматом знаходиться в урочищі Кіреші, що поблизу міста Хуст Закарпатської області. Саме тут на території площею майже дві сотні гектарів росте найбільше вузьколистого нарцису, квітки, що занесена до Червоної книги. Кожного року сюди з'їжджається більше 10 тисяч мандрівників. 

Відео дня

2. Крокуси на схилах Карпатських гір

З березня і до середини квітня на гірських полонинах та луках квітнуть яскраві, але ніжні крокуси. Їх можна побачити на Драгобраті та Чорногорі, а також на берегах озера Несамовитого. Найбільше цих квітів росте в селі Колочава Закарпатської області. Кожного року місцевість неподалік озера Синевир просто тоне у фіолетових крокусах. 

3. Кіровоградський Дендропарк 

На 45 гектарах у Кіровограді розташувалась паркова зона. Там щороку росте все більше і більше тюльпанів. Саджанці завозять прямо з Голландії. Квіти починать цвісти ближче до кінця квітня і тішать око до середини травня. Вони майорять у різних куточках міста. Окрім квітів, в Дендропарку є чимало інших розваг. Саме тому жителі Кіровограду називають цей куточок “Українським Діснейлендом”.

4. Сакура-фест, Ужгород

Символом весняного Ужгорода вже давно стала сакура, що росте вздовж берега Уж. Японська вишня з'явилась там ще у ХХ столітті, її завезли з Відня. Разом із сакурами в місті квітнуть і магнолії. Поруч з рожевими, білими та фіолетовими квітками, розпускаються квіти японської айви. Сакури цвітуть недовго, близько двох тижнів. Їх можна побачити під кінець квітня – на початку травня, залежно від погодних умов.

5. Бузковий Гай, смт. Диканька Полтавської області 

Саджанці бузку раніше звозили з усієї Європи. Про це місце знають далеко не всі туристи. Але квіткова пам'ятка природи заслуговує на увагу, хоча б тому, що варто відвідати містечко з книжки Гоголя. Бузок починає зацвітати в середині травня і може цвісти аж до липня. 

6. Ботанічний сад, Хмельницький

Ботанічний сад вражає символікою японських ландшафтів, красою подільської діброви, «плаваючими колами» з квітів та рокарієм, що нагадує про швидкоплинність життя. Зацвітає зелень у травні. Там можна побачити більше 1000 різних видів рослин. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Александр Черненко

    на цвинтар - там зараз має бути багато квітів)
  • Мастер Автополив

    С нашим життям по-новому, только пешком в Ботанический сад.

    Анонім reply Мастер Автополив

    Та хоча б дупу підняти і відірватися від щоденних справ і пішим ходом до ботсаду хну. В Умані теж є парк миловидний. Я вже не кажу про інші міста.

    Анна Островська reply Мастер Автополив

    ой та не кажи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up