Лікар після універу. 28-річна Євгена полюбила медицину через жаб

Лікар після універу. 28-річна Євгена полюбила медицину через жаб
  • Продовжуємо розповідати про молодих лікарів Хмельницького.
  • Цього разу знайомимося із 28-річною сімейною лікаркою Євгеною Карвацькою.
  • Вона приймає в амбулаторії №9 на Молодіжній.
  • Медик поєднує роботу з материнством, зберігає подарунки пацієнтів і надсилає їм смайлики. 
  • Знайомтеся з лікаркою ближче.

Щороку лікувальні заклади міста поповнюються молодими медиками. Чимало з них мають юний вигляд, адже взялися до роботи майже після універу. Пацієнти часто мають сумніви стосовно таких фахівців. Адже вони мають невеликий досвід.

У нашому проєкті “Лікар до 30” ми знайомимо вас із фахівцями різних спеціальностей. Розповідаємо вам як вони влаштувалися на роботу, де навчалися і чим захоплюються. Іноді показуємо частину їхньої роботи. Так було минулого разу під час знайомства із молодим дитячим офтальмологом Олександром Тарамбулою. Він запросив нас на операцію. Читайте і дивіться відео тут. Про решту молодих лікарів, яких ми запрошували на інтерв’ю, читайте за посиланнями в кінці матеріалу. 

Наступною героїнею нашого проєкту стала 28-річна сімейна лікарка Євгена Карвацька. Вона приймає в амбулаторії загальної практики сімейної медицини №9, що на Молодіжній. Наразі лікарка має 820 задекларованих пацієнтів. Наймолодшому - всього кілька місяців. Найстаршому - 87 років. 

Молода лікарка розповіла про себе і роботу більше. Вона поділилася дитячими спогадами з яких і почалася її любов до медицини. І це була не гра в лікарню, а імітація справжньої лабораторії з жабами. 

Відео дня

Жаби, навчання та перший досвід роботи

Євгена Карвацька родом із Ярмолинецького району. Своє дитинство згадує із посмішкою і каже: схильність до медицини з’явилася ще тоді. Річ у тім, що майбутня лікарка мешкала неподалік річки. Тож дуже часто забавлялася саме там. При цьому гралася не з ляльками, а з жабами. Маленька Євгена уявляла себе медиком й влаштовувала на березі справжню імітацію лабораторії. Головним героєм якої були саме земноводні зелені тварини.

Вже у школі Євгена Карвацька знала, із чим пов’яже майбутнє. Окрім дитячих ігор з жабами, до медицини її підштовхнув і батько. Тож вона вступила до Національного медичного університету імені Олександра Богомольця, що в Києві. Навчалася на бюджеті. Кожна дисципліна дівчині була дуже цікавою. Хоча вона й зізнається: бути студенткою медуніверситету - не просто.

Нет описания.

Хоч і навчання було складним, та це не вплинуло на загальну картину під назвою “студентство”. Ті часи Євгена пам’ятає безтурботними. Адже в перервах між парами, вона знаходила час на відпочинок з подругами. До слова, з усіма ними лікарка спілкується й до нині.

Після шести років навчання медик занурилася в інтернатуру. Очна форма якої проходила у Вінниці, а заочна в Хмельницькому. Сімейну медицину, каже, обрала не сама. Мовляв, на цю спеціальність відправляли всіх бюджетників. За таким же принципом фахівець здобула перший досвід роботи. Куди направили - там і мусила працювати. Це була Ярмолинецька центральна районна лікарня.

Хоч і лікарці працювати подобалося, вже за місяць вона була вимушена піти в декретну відпустку. До роботи повернулася лише тоді, як синочку виповнилося 3 роки. Лікувати хворих жінка взялася не в Ярмолинцях, а в Хмельницькому, куди вони переїхали разом з чоловіком і дитиною. 

Про знак долі й “важкого” пацієнта

Як і у всіх молодих медиків, ми поцікавилися в Євгени Карвацької, як вона працевлаштувалася. Лікарка каже: “За знаком долі”. 

Якось жінка прогулювалася із сином Проскурівською. Тоді на “стометрівці” гучно лунала реклама. І тут Євгена почула оголошення про відкриття нової амбулаторії в місті. Жінка зв’язалася із директором центру первинної медико-санітарної допомоги. Так вона й почала роботу сімейного лікаря в Хмельницькому. Якийсь час вона обслуговувала пацієнтів у Ружичній. Та вже за місяць її перевели в амбулаторію №9, що на Молодіжній. Там Євгена Карвацька працює до сьогодні.

Загальний стаж роботи медика складає лише пів року. За цей час із нею уклали декларацію 820 пацієнтів. Фахівець розповідає, що серед них є багато дітей. Вони часто дякують Євгені за лікування й дарують подарунки. Серед них є листівка, зроблена маленькими руками. Лікарка її береже, бо клаптик паперу гріє її душу.

Карвацька Євгена Олексіївна
Фото medics.com.ua

За словами медика, переважна більшість людей зараз звертаються із питаннями, пов’язаними з Сovid. Решта - пацієнти із сезонними захворюваннями. Скажімо, гіпертонія, ГРВІ чи алергічні загострення. Звертають із питаннями до лікарки і вдень, і вночі. Медик каже, що часто спілкується з хворими у месенджерах. З деякими фахівець має гарні стосунки. Тому часто листується із ними смайликами. 

Однак в роботі лікаря не завжди все гладко й радісно. Адже “важких” пацієнтів ніхто не скасовував. Одного з перших важкохворих Євгена Карвацька пам’ятає досі.

Увесь вільний час Євгена Карвацька проводить з чоловіком і дитиною. Коли сина вкладають спати, молоді батьки беруться переглядати комедійні серіали. Решта часу медик приділяє навчанню. Розповідає, що часто слухає спеціалізовані онлайн конференції вночі, бо вдень на це бракує часу. А залишити себе без нових знань фахівець не може. Адже понад усе вона мріє стати справжнім професіоналом у своїй галузі. 

Відгуки про Євгену Карвацьку

Відгуки про лікарів Хмельницького можна переглянути на сервісі medics. Там розміщена адреса, за якою працюють медики. Також деякі фахівці публікують своє фото. Хмельничани можуть поставити свою оцінку лікарю за 5-ти бальною шкалою. Або ж залишити відгук.   

Сімейного лікаря Євгену Карвацьку хмельничани оцінили найвищим балом. Про фахівця залишили 5 відгуків. Всі вони є позитивними.


Читайте також:

Лікар до 30. Дитячий офтальмолог Олександр запросив журналістів на операцію

Медик після універу. Як гінеколог Тарас допомагає народжувати хмельничанкам

Медик після “універу”. Дитячий лор Валентин малює з пацієнтами та навчає батьків

Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шоломі

Медик до 30: хмельничанка Аліна розповіла про шлях від танців до роботи в інфекційній лікарні

Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька

Лікар до 30. Розповідаємо про молодих медиків Хмельницького

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Леся Шинкарчук

    Молодець ) Дуже хороший лікар )
  • Віктор Степаненко

    Молодець.
  • Наталія Василенко

    Дуже гарна людина і чудовий лікар!!!
  • Lubov Shahoval

    Дуже хороший лікар.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up