Платні тести на COVID-19 у Хмельницькому: де роблять і які ціни (ІНФОГРАФІКА)

Платні тести на COVID-19 у Хмельницькому: де роблять і які ціни (ІНФОГРАФІКА)
Ілюстративне фото
  • Медустанови пропонують тестування методами ПЛР та ІФА.

  • Ціни різняться залежно від типу тесту та установи, що його проводить.

  • Дізнавайтеся про все детальніше.

Аналіз на коронавірус у Хмельницькому роблять безкоштовно лише тим, у кого для цього є показання. Серед останніх можуть бути симптоми COVID-19, пневмонія, контакт з іншим хворим чи належність до груп ризику. Всім тим, хто просто бажає протестуватися на коронавірус, медзаклади та лабораторії Хмельницького пропонують пройти платний тест. Ми дізналися, де саме можна протестуватися на коронавірус та COVID-19 і за скільки це можна зробити.

Лабораторії міста роблять платні тести у двох основних варіантах:

  • Відео дня
    /li>

У Хмельницькому можна провести тестування на визначення антитіл двох видів — «G» та «M». Тип «G» («IgG») свідчить про перенесену коронавірусну інфекцію в минулому, тип «M» («IgM») виявляють під час гострої фази COVID-19, тобто людина є хворою на момент взяття проби. Втім, як було зазначено вище, позитивний результат тестування на антитіла типу «M» потребує проведення ПЛР-тестування.

Аналіз методом ПЛР можна зробити у трьох закладах — міському перинатальному центрі та двох приватних лабораторіях. Вартість коливається від 579,13 до 2400 гривень. Раніше платне тестування запустили в обласному лабораторному центрі. Проте тепер його роблять лише для тих, хто перебуває на самоізоляції з використанням додатка «Дій вдома». Приватна лабораторія «ПрофіМед» пропонує два варіанти ПЛР-аналізу — «ДЛ» та «CSD». Журналістам vsim.ua в лабораторії повідомили, ці два тести відрізняються лише ціною.

Лабораторія «Меділабс» проводить тестування на коронавірус методом ПЛР за один робочий день. Вартість складає 1500 тисячі гривень. Це найнижча ціна серед приватних лабораторій міста. На сайті лабораторії вказано, як потрібно готуватися до взяття проби на ПЛР-аналіз. Протягом 3-4 годин до тестування не можна їсти, чистити зуби, полоскати рот та горло, палити, жувати жуйку. Протягом 6 годин до взяття проби не можна використовувати засоби для зрошення ротоглотки, вживати препарати, що потрібно розсмоктувати (таблетки, льодяники тощо), а також освіжувати дихання спреями, пастилками чи цукерками.

Тестування на антитіла проводять сім установ — чотири комунальних медзаклади та три приватних лабораторії. Лабораторія «Діла» пропонує тестування на антитіла у кількох варіантах — якісний тест для типу «M» та напівкількісні тести для типів «M» та «G». За інформацією сайту лабораторії, якісний тест визначає наявність або відсутність антитіл, тим часом як напівкількісний — також рівень імунної відповіді на інфікування вірусом. Також лабораторія пропонує знижку при замовленні тестування на два типи антитіл відразу.

Найнижча вартість тестування на антитіла — в інфекційній лікарні. Вона складає 150,53 гривні для обох типів антитіл. Заступник начальника управління охорони здоров’я міськради Людмила Гуляк розповіла журналістам vsim.ua, чому в комунальних закладах вартість тестування на антитіла відрізняється. За її словами, ціна залежить від апарату та категорії лікаря, який проводить діагностику.

Всі дані щодо можливостей платного тестування у Хмельницькому переглядайте в інфографіці. Під час її підготовки ми спілкувалися з заступником начальника управління охорони здоров’я міськради Людмилою Гуляк, головним лікарем перинатального центру Андрієм Ропотаном, а також переглядали рішення міськради щодо встановлення тарифів на платні послуги і сайти приватних лабораторій.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Вика

    Брехня !!! Повідомила що контактувала з багатьма хворими на Ковід . Сказали йти самій якщо мені потрібно і робити !
  • Александр

    Бесплатно !? Брехня от первого до последнего слова !
  • Альона Варварук

    Кому  ідуть ці кошти мені цікаво ????Чому ми повинні платити за них ?
  • Олександр Прохніцький

    То поясніть мені в чому різниця між трьома тестами?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up