В обласній лікарні черги на новий томограф. Спочатку діагностують важко хворих

В обласній лікарні черги на новий томограф. Спочатку діагностують важко хворих
Місяць тому Хмельницька обласна лікарня поповнилась сучасним комп’ютерним томографом. З 9 листопада прилад почав обстежувати перших пацієнтів. Однак потрапити на діагностику не так вже й просто. В першу чергу пройти обстеження можуть лише важко хворі.

Вже о восьмій годині ранку до кабінету комп’ютерної томографії пацієнти стоять у черзі. Найбільше тут пенсіонерів. Кажуть, що без направлення на обстеження не потрапити. А якщо документ є, то ще потрібно чекати, коли у лікаря знайдеться «вікно» для запису, адже охочих обстежитися чимало. Болячки у всіх також різні. Але якщо можна обійтися УЗД, то на такий апарат направлення не дають.

Томограф дозволяє виконувати точні виміри розмірів та обсягів патологічних новоутворень, що не завжди діагностуються на інших томографах. Та хоча послуга є безоплатною, обстежують не всіх.  


- В основному ми приймаємо пацієнтів з реанімації та нейрохірургії, важко хворих, без свідомості. Якщо ж звертаються з направленнями з поліклініки, то йде запис на 1-2 тижні вперед, - розповідає «ВСІМ» лікар-рентгенолог Хмельницької обласної лікарні Сергій Дзіковський. 

Відео дня


За його словами, рентгенологи у лікарні працюють у 2 зміни, за які можуть діагностувати 16 пацієнтів. Але направлення на комп’ютерну томографію отримати може не кожен бажаючий. 


- Зараз ми найбільше маємо справу з черепно-мозковими травмами, інсультами, гострими гепатитами та панкреатитами. Багато людей звертаються з ураженнями черевної порожнини, грижами. Але фізично прийняти всіх ми не можемо, тому звертаємо увагу, що для діагностики деяких захворювань можна обійтись знімками або УЗД, - наголошує Сергій Дзіковський. 


Як зазначає лікар-рентгенолог, направлення на томографію мають бути обґрунтованими і видавати їх повинна обласна консультативна поліклініка. 
- Досить часто звертаються люди, які беруть направлення у терапевтів в своїх районних лікарнях. В таких направленнях нема жодного обґрунтування, на що є підозра у пацієнта. Даний томограф розрахований на тих, хто дійсно потребує такого виду діагностики, для тих, хто без обстеження може сьогодні померти, а для решти є приватні кабінети, де можна в будь-який зручний час пройти томографію, - пояснює Сергій Дзіковський.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:55 Наймолодшому було 20. На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками 20:09 Хто зможе отримати «бронь» за новим законом про мобілізацію 19:37 Родинам полеглих на війні захисників із Хмельниччини вручили державні нагороди 19:14 Лікар до 30: інтерв’ю із ревматологом Дар’єю Голованчук photo_camera Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 18:41 У міськраді провели засідання виконкому. Які результати? 18:02 Залишилася дружина та донька: у Хмельницькому попрощалися із Героєм Віктором Марценюком photo_camera 17:27 Ціни на квартири у Хмельницькому та зміни за рік (ІНФОГРАФІКА) 17:03 Московський піп з Хмельниччини постане перед судом за підтримку агресії росії 16:34 На Хмельниччині зіткнулися легковик і трактор: водія авто затиснуло в салоні 16:33 «Батьківщина» проти чергового збільшення ціни на електроенергію (пресслужба ВО «Батьківщина») 16:06 Йому було 18. Хмельницький прощатиметься з «азовцем» Павлом Фостиком photo_camera 15:31 «Укрпошта» продаватиме на аукціонах посилки, які не забрали за пів року 14:55 У Хмельницькій АЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі 14:11 Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати і премії, – Держаудитслужба 13:38 Пожежа на Грушевського: з багатоповерхівки рятували людей і кота photo_camera 13:02 Хмельницькі підприємці отримали по 250 тисяч гривень мікрогрантів photo_camera 12:43 У Лезневому обкрадали будинки. Підозрюваного затримали 12:14 Валюти помітно здорожчали. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:33 148 жінок з Хмельницької громади мають звання «Мати-героїня» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up