Кенія. Скільки коштує життя по-африканськи

Кенія. Скільки коштує життя по-африканськи
Аби дізнатися справжню ціну у гривнях якого-небудь товару на кенійському ринку, потрібно забрати один нуль від ціни, яку каже продавець, і поділити це число на три.

Один нуль забираємо, бо гривня удесятеро дорожча за кенійський шиллінг. А на три ділимо, бо продавці зазвичай завищують ціни саме настільки. Скажімо, за один ніж, виготовлений людьми із племені масаїв, на ринку правили 2000 шилінгів, тобто 200 гривень. Але поторгувавшись, можна купити три такі ножі.

Схожа ситуація у Кенії — з харчами на ринку. Приміром, за одне яйце тут хочуть отримати 25 шилінгів. Але продавцеві можна сміливо давати 10 і він все одно буде радий такій ціні.

Утім, Кенія багатша за Танзанію і тим паче за Мадагаскар. Я розмовляв з місцевим водієм самоскида на будівництві. Чоловіка звуть Єші, йому 35 років і він має двох дітей. За місяць роботи Єші отримує 18000 шилінгів, тобто 1800 грн. У Кенії це вважають непоганим заробітком, а для України така була б занизькою. Та якщо порівняти ці гроші з місячним доходом цілої сім'ї з Антананаріву, розумієш, що Єші таки непогано заробляє. Хоча у супермаркетах Найробі ціни на продукти — київські. Дешевшого ніж, приміром у Тернополі, Хмельницькому чи Вінниці, я не знайшов нічого. Хіба що банани. Вони тут коштують приблизно гривню за штуку.

Відео дня
> А от штрафи за порушення на дорогах тут менші, ніж в Україні. Скажімо, перевищення швидкості вам обійдеться приблизно у сотню гривень. Місцеві колеги наших інспекторів ДАІ взагалі мають незвичні для нас погляди на Правила дорожного руху. Так, вас можуть оштрафувати за те, що розмовляєте по мобільному, будучи за кермом. А от на навантажені камінням самоскиди з двома десятками будівельників у кузові поліцейські взагалі не звертають уваги.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У Хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 13:47 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up