Хмельницький танкіст збив ворожий гелікоптер зі “Стінгера” (ВІДЕО)

Хмельницький танкіст збив ворожий гелікоптер зі “Стінгера” (ВІДЕО)
Скрін з відео 3-ї танкової Залізної бригади
  • Солдат Руслан Шимановський — стрілець-зенітник.

  • Днями зранку він з першого пострілу збив російський гвинтокрил Мі-24

  • Сам захисник каже, інакше не міг, бо позаду нього була піхота. 

Ніколи не боятися та робити свою справу – таке життєве правило стрільця-зенітника солдата Руслана Шиманського. Днями він першим ранковим пострілом зі «Стінгера» збив російський Мі-24. Палаючий гвинтокрил впав на окупованій території. Про хороброго солдата розповідають у 3-ій окремій танковій Залізній бригаді.

Того дня все почалося зранку. Руслан Шимановський каже, ні секунди не зволікав, поцілив у російський гелікоптер з першого ж пострілу:

— Почув шум вертольоту і негайно прийнявся до відпрацювання. Зробив свою першу спробу і попав точно у вертоліт.

Відео дня

На відео він щирий та добрий. Зізнається, що зовсім не боявся, а роздумувати було ніколи, бо прикривав побратимів з піхоти. 

— Біля мене піхота стояла, треба було по любому людей прикривати. Так треба робити зі всіма нашими противниками. Щоб всі ніколи не боялися, — каже український захисник. 

Він повністю впевнений в нашій перемозі та радить інших воїнам не зволікати й захищати Батьківщину, адже наразі це їхня найголовніше справа.

— Треба робити свою роботу, якщо треба, — коротко підсумував Руслан Шимановський.

На відео, ймовірно, той самий вертоліт:

 

У коментарях люди захоплюються відважним захисником:

 

Довідка:

Мі-24 — радянський гелікоптер підтримки піхоти (ударний гелікоптер). Був основним штурмовим гелікоптером країн соцтабору. Концепція Мі-24 передбачала тісну взаємодію з бронетанковими та піхотними частинами під час широкомасштабного воєнного конфлікту. Сьогодні перебуває на озброєнні низки країн, зокрема й України. Ще його називають Крокодил. 

Історії бійців 3-ї танкової Залізної бригади

Нагадаємо історію командира 3-ї танкової Романа Шеремета. Він родом з Чернігівщини, та потрапив до ярмолинецької 3-ї танкової. Боєць не знає що таке страх на полі битви, розповідає що найважче на фронті та про що мріє після перемоги на ворогом. Його розповідь читайте за посиланням

Надзвичайно щемлива історія ярмолинчанина Віталія Хоптяра. Ще 23 лютого — директора місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, а нині — командира танку одного із підрозділів 3-ї окремої танкової бригади. Він розповів про бій, у якому лише 2 українських танки дали прикурити 22 ворожим машинам; про зіткнення з окупантом під Авдіївкою. Читайте про це у матеріалі Танкіст Віталій Хоптяр розповів як нищить ворогів на передовій

Радимо прочитати історію харків’янина Романа, який перевіз родину з Харківщини та пішов разом із сином воювати. Тепер донька Настя пише таткові на фронт листи, від яких неможливо не розплакатися, а боєць шле дружині світлини з букетами квітів. Історію хороброго чоловіка читайте в статті “Татусю! Як сильно тебе не вистачає”

Нагадаємо вам ще історію одного із бійців 3-ї танкової танкіста Валерія Жуковського. Військовий розповів як пішов на фронт та за що воює. А також про власну трагедію. Детальніше читайте в матеріалі Як живуть та воюють танкісти: історія Валерія Жуковського з Шепетівки.

А бригадиром 3-ї танкової є молодий 21-річний юнак Віталій Тимощук. Хоробрий військовий розповів про власні здобутки на війні та як вдалось поцупити ворожу техніку з-під носа росіян. А британський телеканал навіть зняв про нього сюжет. Про це можна прочитати у матеріалі Британські Sky News зняли сюжет про 21-річного танкіста з Хмельниччини. 

Воює в танковій бригаді і тендітна жінка Тетяна Гайдамашко. Вона — військовий лікар і мама 6-річної донечки. Хоробра жінка вже має медаль “За врятоване життя” від президента. Про своє життя та службу в танковій бригаді розповідає в матеріалі Рідні були в шоці: хмельничанка розповіла як стала військовим лікарем

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ліза Калинюк

    Хай Бог допомагає
  • Ольга Білоус

    ГОСПОДИ ДАЙ ЗАХИСТ НАШИМ ЗАХИСНИКАМ БОЖОГО БЛАГОСЛОВІННЯ ДЯКУЄМО ВАМ НАШІ МУЖНІ СИЛЬНІ НЕЗЛАМНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД АМІНЬ
  • Alla Bayda

    Дякуємо Герою!
  • Любов Лісневська

    Молодець честь шана і хвала Герою!

keyboard_arrow_up