Життєва позиція: День працівників освіти


Їх називають інженерами душ та творцями майбутнього країни, адже вони дарують найголовніше - знання.

Цієї неділі кожен педагог країни буде відзначати своє професійне свято. Але квіти від учнів та слова вдячності від батьків педагоги традиційно отримують в п’ятницю. Чи то перша вчителька першокласників, чи то викладач у вищому навчальному закладі - кожен із них творець майбутнього країни, адже саме з їхніх починань формується національна свідомість громадян.

З нагоди дня вчителя кожна школа, кожен навчальний заклад області набув святкового настрою. Для педагога цей день означає щось своє. Для когось - це просто професія, а для когось - це покликання всього життя. Галина Никифорова працює вчителем біології вже 6 років. Жінка каже, продовжує династію своєї сім'ї. 

А от Майя Бондар день педагога святкує вже вп’ятнадцяте. Стати вчителем вирішила ще в дитинстві. Любов до цієї професії привила перша вчителька.

Найголовніше в навчанні дітей, наголошують педагоги, - це зацікавити молодь чимось новим ними незвіданим. Але, у вік інформаційних технологій робити цю справу нелегко.

Свято-святом, але після його закінчення настають робочі будні, педагоги знову повертаються до своїх шкільних проблем, які держава і не думає зменшувати. В кожного закладу, окрім звичного недофінансування, кожного року виникають все нові проблеми. Комп'ютеризація шкільних класів - це ще одна головна біль педагогів. Вони кажуть, діти зараз йдуть в ногу з часом. А, вчити дітей того, що вони вже знають та на електронних машинах, які випущені ще в двохтисячних, з кожним роком стає все важче.

Скаржаться вчителі на погане технічне забезпечення, коли на міські школи ще як-не-як надходить гроші, то сільські таких можливостей мають менше.

Благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч» системно підтримує чи не кожен навчальний заклад Хмельницького та Волочиського районів, а також обласного центру. Така підтримка виражається в поліпшені матеріального технічного становища в школах.

Привітав педагогів краю народний депутат України Сергій Лабазюк. Політик наголосив, попри те, що в навчальних закладах не вистачає комп’ютерів, книг та нелегке матеріально-технічне забезпечення, але наші педагоги вкладають у дітей найголовніше - свою душу. Правильний підхід, любов до дітей, а головне - відданість педагогів до обраної професії і роблять молодь України освіченою.

Народний обранець наголосив, що з приходом нових очільників міністерства освіти навчальна програма змінюється чи не кожного року. Тому і виникає недостача підручників та ще чимало інших освітянських проблем. Зміни в законодавстві потрібні кардинальні щодо сталого та постійного розвитку галузі.

Приклад, як підтримувати освітню галузь, демонструє благодійний фонд Сергія Лабазюка "Ми поруч". Лише з початку цього року на потреби освітньої галузі спрямовано більше 2 мільйонів гривень. Таким чином реалізовувалася послідовна програма підтримки дітей та юнацтва. У фонді сприяли відкриттю нових дитячих садочків, додаткових груп у діючих. Для цього закуповувалися меблі, іграшки, навчально-виховний матеріал. Школи забезпечувалися компютерними класами, оргтехнікою, спортивним інвентарем, мультимедійним обладнанням. Цього року кожний навчальний заклад отримав кошти на ремонтні роботи. Традиційно малеча тішиться подарунками на перше вересня, день святого Миколая. Встановлено більше трьох сотень дитячих майданчиків.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up