Відкриття філії ЦНАП на Кам’янецькій знову відклали. Яка причина

Відкриття філії ЦНАП на Кам’янецькій знову відклали. Яка причина
  • Роботи з реконструкції тривають вже п’ятий рік.

  • У квітні чиновники говорили, що здача запланована на 2021-й.

  • Але відкриття філії досі не відбулося.

Реконструкція приміщення на Кам’янецькій триває від 2017 року. Там планують відкрити філію Центру надання адміністративних послуг. Договір з підрядником, ТОВ «Золота середина», був укладений на 9,525 мільйона гривень. Спершу планувалося, що роботи закінчать до кінця 2017 року.

Втім, відтоді вартість робіт зростала, а здачу об’єкта постійно відкладали. Станом на сьогодні, 5 листопада, загальна сума договору з підрядником складає понад 10,638 мільйона гривень, а термін виконання — 31 січня 2023 року.

У квітні 2021 року начальник управління капітального будівництва Хмельницької міськради Тетяна Поліщук розповідала, що філію планують відкрити до кінця року.

Відео дня

Втім, цього досі не сталося. За словами Тетяна Поліщук, філію мають відкрити 2022 року. Причина — нестача грошей:

— У нас цього року був основний акцент на добудову школи на Озерній, бо найбільша потреба саме в ній. Тому основні кошти були спрямовані саме на той об’єкт. Цього року ми також закінчили першу чергу 17 ліцею, НВО №1, теж ми закінчили цього року, школу на Залізняка закінчуємо, а також вулицю Мельникова. Тобто дуже великі пішли видатки на об’єкти, які реально були першочергові. НВО №1 теж дуже довго будується об’єкт, його потрібно було закінчувати, бо є потреба в розміщенні дітей, — пояснила чиновниця.

Проєктом програми соціально-економічного розвитку Хмельницького на 2022 рік передбачається фінансування за цим об’єктом на 5 мільйонів гривень. Заступник міського голови Микола Ваврищук пояснив, що насправді грошей потрібно значно менше.

— По цьому об’єкту ще треба доробити деякі будівельні роботи й обов’язково на той об’єкт потрібно ще купувати обладнання і таке інше. Тобто там є ще що доробляти й всередині навіть деякі будівельні роботи ще треба зробити, зовні воно закінчене, а всередині ще потрібно дещо доробити. Конкретне фінансування буде зазначене в бюджетному запиті управління капітального будівництва. Там менше, ніж це передбачено в програмі, там менш як 3 мільйони гривень, — пояснив чиновник.

Додамо також, що Центр надання адміністративних послуг у Хмельницькому працює на Соборній, 16. Крім того, є дві філії — на Грушевського, 86, та Пилипчука, 3.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up