У хмельницькому СІЗО кажуть, що в'язня молотком не били. Але вини конвоїрів не відкидають

У хмельницькому СІЗО кажуть, що в'язня молотком не били. Але вини конвоїрів не відкидають
Андрій Данилюк помер в стінах СІЗО ще 21 жовтня. Слідство по даній справі триває другий місяць. Правоохоронці повністю заперечують версію дружини загиблого, яка звинувачує працівників пенітенціарної служби у наркоторгівлі та корупції.

Засуджений Андрій Данилюк провів в стінах Хмельницького СІЗО більше трьох років. Його мали етапувати до іншої колонії. Та не судилося. 21 жовтня, коли його вели до камери обшуку, він, за версією правоохоронців, напав на конвоїрів. Ті застосували до засудженого фізичну силу та спецзасоби.

 Але у жінки  загиблого  Яни Магелат є своя версія. Вона вважає, що вбивство було замовним, мовляв, чоловік міг довести причетність керівництва виправного закладу до торгівлі наркотиками. А били його молотком.

- Ми заперечуємо інформацію про те, що до засудженого застосовувалися будь-які інші предмети, окрім спецзасобів. Ніхто не бив його молотком чи металевим прутом, - заявив заступник начальника управління Державноїпенітенціарної служби в Хмельницькій області Віктор Туркот.

Відео дня

Такої заперечної відповіді на інші запитання щодо інших деталей інциденту у правоохоронців немає. А якщо і є, то вони, поки триває слідство, не розголошуватимуть їх. Не пояснили в пенітенціарній службі і те, чому Андрія Данилюка, який на думку правоохоронців був схильним до нападу, вели без наручників. Не повідомили і про кількість конвоїрів, які супроводжували засудженого. Заявили лише, що двоє з них отримали численні травми й досі перебувають на лікарняному.

Щодо версії дружини загиблого, в пенітенціарній службі повідомили, що протягом 2015 року їхні працівники тричі виявляли в камерах наркотики. А один із випадків був зафіксований саме в камері Андрія Данилюка.

Поки за справу взялася прокуратура. Вона проводить розслідування за статтею 118 Кримінального кодексу України щодо можливого перевищення працівниками СІЗО меж необхідної оборони. Якщо їхню вину доведуть, то їм загрожує до 2 років позбавлення волі, 2 років виправних робіт або ж 3 років обмеження волі. Як розвиватимуться події і чи найдуть винних у смерті 31-річного чоловіка, стане відомо пізніше. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up