ДТП на зупинці на Виставці: таксист запевняє, що невинен

ДТП на зупинці на Виставці: таксист запевняє, що невинен
Шоста ранку, субота. На зупинці «Хмельницьклегпром» 38-річний Юрій Садовий чекає на маршрутку. На тротуар на швидкості вилітає автомобіль, який збиває чоловіка. Той отримує несумісні з життям травми, машину ж зупиняє стовп…

Удар був такої сили, що на зупинці позривало асфальт. Водій з місця втік. Через півгодини власника автомобіля знайшли міліціонери. Чоловік був настільки п’яний, що не тримався на ногах. Тепер він запевняє, що за кермом його не було, а машину хтось викрав. Правоохоронці переконані – чоловік бреше.

- Своєї провини він не визнав і заявив, що його автомобіль був викрадений, - розповідає Василь Птащук. – Але на те ми й міліція, щоб довести, що саме ця людина керувала машиною й скоїла дорожньо-транспортну пригоду. Дивує цей цинізм, жахає. П’яний за кермом, летить на зупинку… Там би не один чоловік міг загинути.

У службі таксі 777-777 переконують – за кермом був не їхній працівник. Він не зміг би втекти з місця аварії, бо ледь тримався на ногах. 

Відео дня
> - Нашого водія затримали і відпустили. А тієї людини, яка була за кермом, не знайшли, - говорить директор служби таксі Євгеній Павлович. – Ми просимо всіх, хто бачив цю аварію, хто був на місці, розповісти як все було насправді. Зателефонуйте за номером 098-150-40-50.

Тепер 28-річному водію доведеться відповідати перед законом. По факту дорожньо-транспортної пригоди порушили кримінальне провадження за статтею 286, частина 2. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Також чоловіку інкримінують дачу завідомо неправдивих показань.

- Як тільки буде доведено, що саме він був за кермом, його затримають. Відкрите кримінальне провадження за статтею 383 Кримінального кодексу України, - говорить начальник міського відділу міліції. – З якою швидкістю їхав автомобіль, встановлює дослідча перевірка, слідчим проводиться досудове слідство. 

Автомобіль на швидкості вилетів на тротуар і, збивши пішохода, врізався у стовп. Фото ВКонтакте

Керівник служби таксі пообіцяв звільнити водія. 

- Якщо людина не впевнена у своїх діях, якщо навіть не знає, де знаходиться його автомобіль, коли він до безпам’яті п’є, то як його можна охарактеризувати? Звичайно, він працювати в нас не буде, - говорить директор служби Євгеній Павлович. – Я вважаю, що він має відповісти за те, що залишає без нагляду транспортний засіб, на якому незрозуміло хто їздить і вбиває людей. Якщо його вкрали, то він повинен був відразу звернутися у міліцію, а не чекати, поки хтось на ньому вб’є людину. 

Загиблий Юрій Садовий працював у супермаркеті «Таврія-В». У чоловіка залишилися дружина і 11-річний син. Фото надане відділом кадрів

- У той день він мав їхати на роботу. Він ніколи не запізнювався, - розповідає начальник відділу кадрів супермаркету «Таврія В» Катерина Сініцина. – Інколи, коли вів сина до школи, то йшов на роботу пішки. А у той день вирішив під’їхати на маршрутці. Коли сталася аварія, то у куртці люди знайшли картку нашого підприємства і зателефонували охоронцю, а той повідомив начальнику цеху. Так ми дізналися про біду. На похороні було дуже багато людей. Видно, що цю людину у місті знали і поважали. Я стояла поряд з колегами Юрія з цеху і чула, як вони розповідали про нього тільки хороше, що він добра, вихована людина.... Про дружину та сина завжди розповідав з ніжністю. Не знаю, як тепер буде його дружині, яка залишилася без опори, бо вона працює прибиральницею.

- Я знаю Юрія вже сім років. У нас чоловік працював бригадиром м’ясного цеху, був обвальником м’яса. Мені дуже легко працювалося з ним. Він був доброю людиною, сім’янином, хорошим працівником, і дуже важко буде знайти йому заміну. Співробітники його так поважали, що пішли майже всі проводжати в останню путь. Я досі не можу повірити, що його вже немає. У нього 9 квітня мав бути день народження, він вже готувався до свята, оскільки сам любив готувати, а тут сталася така біда, - каже завідувачка м’ясного відділу супермаркету «Таврія В» Галина Беженарь.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    на майовці в лісі))) там інета немає...
  • Anonymous

    Багато з вас, дорогі чоловіки, п"яні у 6 ранку? Виродок повинен відповісти!
  • Anonymous

    Вони ще досипали у той час на зупинці, напевно. Але було раніше написано, що сказали, що не той водій. Здається про це заявив дійсний власник авто. я так зрозумів директор служби таксі. Але мають бути результати аналізів і експертиз, і тоді робити правдиві висновки.
  • Anonymous

    6-та ранку, на тій зупинці вже повно люду. невже ніхто не бачив водія?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:55 Наймолодшому було 20. На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками 20:09 Хто зможе отримати «бронь» за новим законом про мобілізацію 19:37 Родинам полеглих на війні захисників із Хмельниччини вручили державні нагороди 19:14 Лікар до 30: інтерв’ю із ревматологом Дар’єю Голованчук photo_camera Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 18:41 У міськраді провели засідання виконкому. Які результати? 18:02 Залишилася дружина та донька: у Хмельницькому попрощалися із Героєм Віктором Марценюком photo_camera 17:27 Ціни на квартири у Хмельницькому та зміни за рік (ІНФОГРАФІКА) 17:03 Московський піп з Хмельниччини постане перед судом за підтримку агресії росії 16:34 На Хмельниччині зіткнулися легковик і трактор: водія авто затиснуло в салоні 16:33 «Батьківщина» проти чергового збільшення ціни на електроенергію (пресслужба ВО «Батьківщина») 16:06 Йому було 18. Хмельницький прощатиметься з «азовцем» Павлом Фостиком photo_camera 15:31 «Укрпошта» продаватиме на аукціонах посилки, які не забрали за пів року 14:55 У Хмельницькій АЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі 14:11 Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати і премії, – Держаудитслужба 13:38 Пожежа на Грушевського: з багатоповерхівки рятували людей і кота photo_camera 13:02 Хмельницькі підприємці отримали по 250 тисяч гривень мікрогрантів photo_camera 12:43 У Лезневому обкрадали будинки. Підозрюваного затримали 12:14 Валюти помітно здорожчали. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:33 148 жінок з Хмельницької громади мають звання «Мати-героїня» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up