Хмельницькі школярі склали перше ЗНО. На вулиці майбутніх студентів чекали схвильовані батьки

Хмельницькі школярі склали перше ЗНО. На вулиці майбутніх студентів чекали схвильовані батьки

Радісні, втомлені та налякані. Сьогодні, 5 травня, для хмельницьких школярів стартувало ЗНО. Поки учні згадували все і демонстрували свої знання на папері, мами тримали кулаки та молились перед входом.

На подвір’ї хмельницького колегіуму №16 стоїть кілька мам. Жінки розмовляють між собою, в той же час не приховують хвилювання. Всі з нетерпіннями поглядають на вхід. 
Хмельничанка Марина разом з подругою стоять у затінку під деревом. Очікує сина Іллю.
- Мій син дуже хвилювався перед тестуванням, ретельно займався з репетитором. Зараз переживаю я. Чи точно впевнена за сина, не можу сказати. Були різні думки. Але я тримаю за нього кулачки. Навіть в церкву ходила, - зізнається мати школяра. 
Тестування розпочалось більше двох годин тому. З будівлі школи починають виходити учні. Підходимо до двох дівчат на великих підборах. Яна та Наталя зітхають з полегшенням і багато жартують.
- Готувалась довго сама, без репетиторів. За українську мову не переживала. От з літературою були складнощі через те, що була програма, починаючи з 5-го класу. Важко повторити і запам’ятати. Навіть зараз тримає хвилювання. Хотілося здати тести, вийти на вулицю і закричати, - говорить Яна Сперанська.
Дівчина планує вступати до Львівської академії мистецтв. Натомість подруга Наталка поки не визначилась з вибором вишу. 
Не з таким оптимістичним настроєм біля школи стоїть Тарас Аршинюк. Схвильований хлопець в одній руці тримає папку з документами, іншою їсть булку. Говорить з журналістами неохоче. 
- Взагалі не готувався до тестування. Надіявся на удачу. Тести наче були не складні, нормальні. Але думаю, що не здав. Проаналізував, що зробив багато помилок, - каже Тарас. 
Збоку біля входу слухає музику у навушниках Сергій Дума. Хлопець спокійний та впевнений в собі. 
- Готувався десь 3 місяці з репетиторами. Не хвилювався зовсім. Взагалі рідко за щось переживаю. 
Наступне ЗНО випускники складатимуть з історії та математики. 
Мами не стримували хвилювання
Школярі поспішали передзвонити батькам і поділитись новинами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Не розумію навіщо під час іспитів  біля навчальних закладів тусуються завжди батьки і навіть цілі родини? Як це вплине на результати іспиту їхньої дитини чи родича?  Може ці тусовщики безробітні і вони так проводять свій вільний час замість того щоб знайти роботу?

    N reply Анонім

    Напевно, у вас просто немає власної дитини такого віку. Все можна зрозуміти тільки тоді, коли це стосується безпосередньо тебе

    Анонім reply N

    Я своїм батькам забороняв це робити. Казав щоб вони не стояли під навчальним закладом і не виглядали смішно, що я всього навсього здаю екзамен.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up