11 вересня - Усікновення: що не можна робити у це свято

11 вересня - Усікновення: що не можна робити у це свято
Фото: orthodoxy.org.ua
  • Сьогодні відзначають Усікновення голови пророка Іоанна Хрестителя.
  • У це свято ножиць і ножа до рук не беруть та круглих та червоних продуктів на їдять.
  • Які традиції та заборони пов'язані з цим святом ще, читайте далі.

Сьогодні, 11 вересня, православні святкують Усікновення голови пророка Іоанна Хрестителя.

У цей день просять зцілення усі хто потерпає від головного болю та мігрені. Вважається, що молитва прочитана у це свято допоможе подолати недуги.

В народі свято отримало назву "Головосіка", або ж просто "Усікновення". З цим днем пов'язано багато традицій та заборон. На Усікновення не вітається домашня робота. Але можна збирати коренеплоди.

Відео дня

Вірять, що на Усікновення не можна торкатися чи брати в руки щось гостре: голку, ніж, виделку. Великий гріх у цей день щось різати. Якщо є необхідність, варто відірвати чи відламати шматочок.

У цей день стараються не їсти круглі продукти: картоплю, помідори, тощо. Заборона стосується не лише форми, але й кольору продуктів. Віряни стараються не вживати їжу чи напої  червоного кольору 11 вересня. Чому? Вважають, що кругла їжа схожа на голову, а червоний колір - нагадує кров.

А ще у цей день віряни дотримуються посту. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Оля Слезовська

    Да стараюся
  • Alex Varmint

    Церковь давит на неокрепшие умы тупого стада и так же как власть обдирает его , манипулируя сознанием. Тренируйте свои мозговые извилины. становитесь независимыми, имейте веру в душе, закройте для себя церковь как страшное зло.
  • Vadim Maidaniuk

    Біблією такі свята і не пахнуть
  • Андрій Сінкевич

    Брєд ці всі ваші заборони!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up