До побачення, Євробачення: Україна не братиме участі в конкурсі

До побачення, Євробачення: Україна не братиме участі в конкурсі
Головний пісенний конкурс Європи у 2015 році пройде без України. На участь у святі немає коштів, до того ж це - не на часі. Однак, ймовірно, півфінали та фінали українцям все ж покажуть по ТБ,

Національна телекомпанія України у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (EBU) прийняла рішення відмовитися від участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2015».
Про це повідомляє прес-служба НТКУ.
НТКУ пояснює своє рішення складною ситуацією в країні - фінансовою нестабільністю, політичною ситуацією, військовою агресією на сході та анексією українських територій, а також тим, що зараз перед НТКУ стоїть найважливіше завдання - перехід на суспільне мовлення. При цьому мовнику доводиться ретельно оптимізовувати будь-які витрати, тож на «Євробачення» в НТКУ немає коштів. 
У НТКУ кажуть, що більшість відомих артистів їх запевнили, що зараз відмовилися б від участі в «Євробаченні». «Ми радилися з багатьма артистами, і вони сказали, що не брали б участі у конкурсі виключно з тих мотивів, що нині не час для веселощів. І кошти, які були б витрачені на проведення українського нацвідбору "Євробачення-2015" доцільніше спрямувати на більш важливі потреби», - зазначив продюсер творчого об'єднання музичних програм НТКУ Влад Багінський.
НТКУ зараз проводить переговори з EBU щодо трансляції півфіналу та фіналу «Євробачення-2015» навіть без участі в ньому представника України.
Нагадаємо, що «Євробачення-2015» відбудеться в столиці Австрії - Відні - і триватиме три дні - 19, 21 та 23 травня 2015 року. Австрія отримала право провести у себе конкурс завдяки перемозі у «Євробаченні-2014» Кончіти Вурст (вокаліст-трансвестит Томас Нойвірт).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Хмельницький в Instagram: 10 фото за тиждень photo_camera 14:32 Покинуті штольні на Хмельниччині стали туристичним об'єктом (ФОТО) photo_camera 13:45 Як змінилася ціна приготування паски за чотири роки 12:30 Мешканка Хмельниччини вирощує 3000 видів рослин на двох гектарах play_circle_filled photo_camera Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 11:05 7 фактів про куряче яйце, які ви могли не знати 10:25 На кладовищі в Раковому збудують колумбарій 09:45 Що ви знаєте про Великдень? (ТЕСТ) 08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up