Домагання військового з Хмельниччини: колишня лейтенантка розповіла подробиці

Домагання військового з Хмельниччини: колишня лейтенантка розповіла подробиці
  • Більше року тому лейтенантка, яка служила в Хмельницькій області, заявила про домагання полковника.
  • Поки слідство триває, військового підвищили.
  • Тим часом дівчина розповіла інші шокуючі подробиці справи.

На початку минулого року мережі збурив секс-скандал за участі полковника із Хмельниччини. 24-річна лейтенантка Валерія Сікал звинуватила у приниженні гідності та сексуальних домаганнях командира частини А1358 (Цвітоха, Славутський район), у якій вона служила.  

За словами Валерії, полковник регулярно схиляв її до сексуального контакту, а за непокору показував "всі прєлєсті служби". Лейтенантка звернулася із заявою про домагання до правоохоронних органів. У ній вона написала, що командир Віктор Іванів "використовував службове становище, наказами і діями принижував честь і гідність її, як офіцера Збройних Сил України". 

Після розголосу справи минуло півтора року. Наразі слідство триває. Тим часом, скандально відомого військового підвищили. Його перевели до Генштабу. Відповідний наказ підписав головнокомандувач Збройних сил України. 

Відео дня

Сама ж Валерія Сікал вийшла заміж. Разом із чоловіком вони працюють в Польщі. Бажання повертатися до Збройних сил у неї зникло через численні домагання й приниження. Подробиці вона розповіла журналістам видання “Бабель”.

У перший же день роботи дівчини, домагався до неї в лісі

Все почалося коли Валерія Сікал прийшла на службу інженером відділення технічного контролю. У перший же день дівчина зазнала домагань. Як це було, вона пам’ятає й досі. За її словами, Віктор Іванів змусив сісти в його машину. Мовляв, у нього запланована зустріч, а дівчина має бути її свідком. Та дорога пролягла в інше місце - у ліс. Саме там командир і став розпускати руки й домагатися.

Дозволяв собі подібне військовий і у присутності інших людей. Та через високе звання, зауваження йому ніхто не робив. Інші військові казали дівчині, що потрібно терпіти. А сам командир, каже Валерія, стверджував, що він цар і Бог. 

Згадує Валерія Сікал і те, як будучи наодинці Віктор Іванів казав: “Ну що, я йду до тебе перевіряти твій диван?”. Так, знущання тривали протягом року. У цей час дівчина казала командиру, що звернеться до поліції. Він на це не реагував. Натомість - сміявся. 

“Залишайся зі мною, я тобі зроблю дитину”

Останньою краплею в цій історії стало те, що Валерія попросила відпустку, у зв’язку із одруженням, а полковник їй відмовив. Робив так неодноразово. Якось дівчина зірвала спину й просила лікарняний. Командир її не відпустив. Тож Валерія працювала, приймаючи таблетки та уколи. 

“Далі справа не йде”

Вже після одруження, дівчина разом зі своїм чоловіком відправилися до Військової служби правопорядку у Хмельницькій області. Там прийняли відповідну заяву і провели слідчі дії. Як розповідає Валерія Сікал, звернулися також і до прокуратури. Та там відповіли: “Не займайтесь єрундою”. Оскільки дівчина родом із селища Томашпіль, що на Вінниччині, звернулися вони й до вінницької поліції. Там на них чекала схожа відповідь, що й в прокуратурі. 

В результаті - злочин кваліфікували за статтею 154 Кримінального кодексу України "Примушування до вступу в статевий зв’язок". Згодом в матеріалах з’явилися свідчення інших військових, які підтвердили сексуальну заклопотаність командира частини. Наразі розслідування справи триває. Кримінальне провадження порушила вінницька поліція, а веде слідство хмельницька. Матеріали досудового розслідування поповнюються новими свідками, що підтверджують висунуті полковнику звинувачення. Ними є жінки і з частини, де служила Валерія Сікал, а також з інших. 

Журналістам “Бабель” дівчина розповідає, що далі справа не йде. Мовляв, складається відчуття, що прокуратура навмисно її затягує. А сам Віктор Іванів подав зустрічний позов про захист честі та гідності до суду. У ньому він вимагав спростування інформації та виплату моральної шкоди. Однак, через необґрунтованість йому відмовили в розгляді позову.

Як каже сама Валерія, нині вони з чоловіком “живуть своїм життям”. Бачитися із скандальним командиром дівчині не доводилося після того, як вона звернулася до поліції. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Игорь Шулаков

    Так можно что хочешь придумать...где доказательства...А вы уже и фотку полковника выставили.....

    Игорь Шулаков reply Игорь Шулаков

    Natali Goloborodko не надо обобщать...с таким
  • Аленка

    Люди! Вгамуйтеся! Постраждала дійсно має привабливу зовнішність. Вона - красуня. Що ж Ви пишете таке дурне- тьі себя в зеркало видела?
    Повторюсь,гарнюня вона. А якби і були проблеми із зовнішністю,то можна принижувати,вимагати чогось!?
  • Мастер Автополив

    Это еще что, а когда к маойрчыни и полковчыни полезут. Лейтенантка )))
  • Tanya Bondar

    Ой...к кому там приставать?)В зеркале себя видела?))))Мягко говоря,-на любителя...

    Elena Dostavka reply Tanya Bondar

    так полковник и оказался тем самым любителем. Вы ж на его фото гляньте - обнять и плакать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» в Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up