Хмельничани прощаються із видатним художником Миколою Мазуром

Хмельничани прощаються із видатним художником Миколою Мазуром
Сьогодні, 12 жовтня, Хмельницький у жалобі. Друзі, учні, знайомі та просто небайдужі містяни прощаються із Миколою Мазуром. Хвороба шлунку привела художника на лікарняне ліжко. Близько двох місяців лікарі боролись за життя митця, однак недуга виявилась сильнішою.
Церемонія прощання відбулась у театрі Старицького. Присутні не стримували сліз і розпачу, не скупились на емоції й чоловіки.
- Микола Іванович був нашим викладачем. Це геніальний митець, прекрасний від Бог педагог, який вмів надихнути, дати нам наснагу. Він вірив у кожного свого учня, - згадує митця його учениця Вікторія Зваричук. - Дуже шкода, що його не стало. Він міг ще багато чого навчити.
- Сьогодні дуже трагічна подія для нас. Більшість людей навіть не розуміє, яка безмірна втрата спіткала наш край, Хмельницький зокрема. Микола як скульптор створив духовний оберег, без якого наше місто уявити неможливо, а якщо уявляти, то Хмельницький буде пустим. Це не перебільшення, - так про Миколу Мазура відгукується його товариш Богдан Теленько. - Наше місто стало для цього видатного скульптора суцільною художньою майстернею. Смерть приходить раптово і ми її не чекаємо. Те, що створив Микола Мазур, буде жити роками. Дуже шкода, що ряд його задумок до кінця не реалізований.
Нагадаємо, Микола Мазур потрапив до лікарні з виразкою шлунка у серпні. Митець пережив кілька операцій. Хмельничани намагались допомогти лікарям врятувати його життя та здавали кров. Однак серце видатного художника зупинилось в ніч з 9 на 10 жовтня. 
 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Очень жаль. Царствие небесное и светлая память!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up