«Мене друг попросив», - водій уник штрафу за неправильну парковку на Проскурівській

«Мене друг попросив», - водій уник штрафу за неправильну парковку на Проскурівській
  • На «стометрівці» влаштували стихійну парковку. Свої автомобілі залишили п’ять водіїв.
  • Патрульна поліція, яка приїхала на виклик журналістів, оштрафувала лише одного.
  • Когось просто не дочекалися. А інші відмовляли, що залишили автівку лише на 5 хвилин. 

Сьогодні, 6 грудня, п’ятеро водіїв на елітних автівках знехтували правилами дорожнього руху і припаркувалися неподалік від кінотеатру Шевченка - на пішохідній ділянці вулиці. Журналіст vsim.ua, який став свідком події, викликав копів. Прибули вони через 10 хвилин.

Вийшов за кавою і отримав штраф

Першою з’явилася сімейна пара. Подружжя серед п’ятьох порушників приїхало останніми. Причину паркування у забороненому місці пояснили тим, що жінці стало зле. Тому вийшли в аптеку за ліками. Патрульні все це врахували і обмежилися профілактичною бесідою. Водій подякував, пообіцяв більше не порушувати.

Відео дня

Тільки вони поїхали, прийшов водій чорної «Mazda CX-7». Хотів уже їхати, але побачив патрульних і зупинився.

 - Доброго дня! Патрульна поліція Хмельницького, - представився інспектор другої роти Андрій Капура. - Ви знаєте, що тут паркуватися заборонено?

 - Так, але я вийшов на декілька хвилин. Просто поповнив рахунок і зайшов у кафе за кавою. Зараз уже їду, - сказав у відповідь водій Михайло.

Такі аргументи зупинки на «стометрівці» патрульних не переконали. Вони вирішили скласти адмінпротокол за порушення правил паркування. При перевірці документів виявилося, що водій не мав страховки. Тому йому доведеться сплатити не 255 гривень, як це було б у ситуації з паркуванням. Зі свого гаманця він викладе 425 гривень.

"Це не я, це друг"

Коли вже патрульні заповняли протокол, прийшов чоловік і сів за кермо «Toyota Land Cruiser». Двоє патрульних підбігли до нього. Представилися і почали розпитувати за причину паркування на Проскурівській.

 - Це автомобіль мого друга. Він подзвонив і попросив мене перегнати автомобіль в інше місце. Ось у мене техпаспорт на його автомобіль. Чому він тут припаркувався, я й сам не знаю. Я свій автомобіль залишив на парковці по Грушевського, - пояснив чоловік.

Патрульні перевірили усі документи і «пробили» «Toyota» по базі. Все було в порядку, автомобіль дійсно не належав даному чоловікові. Тому він завів мотор і поїхав. Копи кажуть, що ні винести попередження, ні скласти протокол вони не можуть без водія, який паркувався! 

 - Для цього потрібно хоча б покази свідка чи відео фіксація того, що саме цей чоловік приїхав і залишив тут автомобіль. Такий уже закон. І ми не в силі тут нічого зробити, - пояснили патрульні. 

У підсумку із п’яти порушників покарання отримав лише один. Одного відпустили після проведення профілактичної бесіди. Ще двоє спокійно поїхали, поки патрульні відійшли від автомобілів для проведення профілактики.

Заїжджають, бо немає перешкоди? 

З обох сторін ( і від Грушевського, і від Володимирської) стоять попереджувальні для водіїв знаки "5.33" Пішохідна зона". Ця ділянка має статус пішохідної зони і має обмеження руху транспорту (юридично, лише транспорт, який обслуговує об’єкти на території, має право заїжджати у пішохідну зону). Але паркування у даному місці заборонено. 

 Бетонні клумби і сталеві стовпчики, які стояли по обидві сторони даної частини вулиці, забрали. Саме вони і обмежували рух транспорту по пішохідній частині. Зробили це через ремонт. Біля кінотеатру Шевченка нещодавно вимостили плитку. Чому досі не поставили, ми запитали в управлінні ЖКГ.

 - На Проскурівській ще не завершені деякі роботи. Також будемо далі робити освітлення. Тому туди має заїжджати техніка. Тільки все зробимо, то поставимо все на місце, - пояснює заступник начальника управління з питань комунального господарства УЖКГ Віталій Гурський.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Мастер Автополив

    В нашей стране только бетонный блоки в полмашины высотой могут остановить таких наглецов. Если есть возможность нарушить, то ее нарушат. Это же не Европа.

    Vladislav Voedilo reply Мастер Автополив

    Еще банковские машины ездят когда хотят и как хотят ). без мигалог
  • Ірина Волошина

    Так все можна порушувати і казати що то друг попросив, або не приходити зовсім, коли поруч є копи
  • Сергій Якубенко

    закон писаний під мудаків. і вони цим користуються

    Vladislav Voedilo reply Сергій Якубенко

    Законы пишет 450 мудаков. И это даже не подлежит обсуждению.

    anonymous reply Vladislav Voedilo

    450 мудаков только кнопки нажимают! Им только указывают когда и какую кнопку нажимать! А законы, ой, их жалкие подобия пишут совсем другие люди и исключительно под себя! Вот яркий тому пример: Некто кожемякин пролоббировал принятие закона савченко, исключительно для того, чтобы лоза был на свободе. Надеюсь, помните такого лозинского который в головановском лесу охотился на людей? - так вот он сейчас на свободе благодаря закону савченко. Ну а то что вместе с ним откинулись ещё огромное количество уголовной мрази, которая как только оказалась на воле - сразу пошла на дело - ну так это мало кого волнует!
  • КВ ВК

    треба прийняти до уваги:порушуй правила парковки-але то не я,то мій товариш!і спокійно забирай машину!дякую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up