Мейн-куни, бурма та сфінкси: у Хмельницькому показують котів унікальних порід

Мейн-куни, бурма та сфінкси: у Хмельницькому показують котів унікальних порід
  • В торгово-промисловій палаті стартувала виставка котів.
  • Показують понад сотню чотирилапих.
  • Серед популярних мей-куни, сфінкси, шотландці.

Пухнасті, різнокольорові, без шерсті та гігантських розмірів - у Хмельницькому стартувала 7 міжнародна виставка котів унікальних порід. До нашого міста привезли чотирилапих та хвостатих з різних куточків України. Загалом на виставці можна побачити 115 котів різних порід. Найширше представлена на виставці порода котів під назвою "мейн-кун". Їх тут аж 45.

  • Цьогорічна виставка має назву “Кубок Будди”, бо символічно нашу виставку цього року присвячено саме цій породі. Котів породи “Будда” на виставці 20. Це досить рідка порода не лише в Україні, а й за кордоном. І зібрати таку кількість в одному залі дуже складно. Найбільше тут котів породи мейн-кун. Вони вже другий рік поспіль переважають кількісно. Також широко представлені породи: бурма, шотландці, британці, екзоти, перси. Порід 12 точно є, - розповіла президент клубу "Оскар" Юлія Шнурова. 

    Відео дня
    /li>

Дорослі пухнастики тут міряються своїми регаліями, а от малеча (кошенята) чекає на свого нового господаря. На виставці можна придбати домашнього улюбленця унікальної породи.

Серед конкурсантів є вже титуловані чемпіони, є і новачки, які беруть участь у подібній виставці вперше.

Мая з котом Алексом

  • Наші котики з Хмельницького. Всі вони породи “шотландець”. Ми розводимо цих унікальних котиків у розпліднику. Зараз маємо 11 котиків та кішечок. У виставці у нас сьогодні беруть участь три брати: Аладін, Байрон і Алекс. А взагалі серед наших котів є вже не один чемпіон міжнародного класу,  - розповідає господарка розплідника Майя.

Анна з кішкою Жозефіною

  • Ми лише плануємо розводити котиків, це наша перша виставка. Поки маємо лише нашу улюбленицю Жозефіну, породи “екзотична короткошерста”. Зараз шукаємо їй хлопчика. Вона у нас слухняна, спокійна, ніжна. Бешкетує лише вночі, - з посмішкою розповідає господарка кішки Анна.

Лариса з котом Мефісто

  • Ми привезли свого котика із Польщі, а самі ми з Кам’янці-Подільського. Розводимо котів породи “бурма”, маємо вже трьох. Сьогодні привезли свого улюбленця Мефісто, йому два роки, - говорить господарка кота Лариса.

Всіх учасників виставки оцінює міжнародне журі екстра-класу. Серед них є представники Франції, Данії, Білорусі. Переможців визначатимуть по категоріях та по породах, а в кінці другого дня виставки буде оголошено переможця глядацьких симпатій. Всі гості виставки можуть проголосувати за того кота, який їм найбільше сподобався, а в кінці другого дня виставки переможець отримає титул “Best Cat Khmelnytskyi”.

Для всіх бажаючих зробити фото на пам’ять тут розробили цікаву фотозону. Біля неї шикуються у чергу малюки та дорослі. Також на виставці працює професійний фотограф, який організує міні-фотосесію для всіх охочих.

Виставка триватиме протягом двох днів, 18-19 травня. Проходить вона на другому поверсі торгово-промислової палати, що розташована по вулиці Подільській, 109/1. Помилуватися унікальними породами котів можна з 10:00 до 18:30. Вартість вхідного квитка: від 25 до 50 гривень. Дітей до 6 років пускають безкоштовно.  


Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Альона Сисюк

    Підскажіть де можна побачити фото з вистаки які знімав фотограф?
  • Наталія Співачук

    Потрібно краще підходити до підготовки приміщення для таких заходів. Душно, не провітрювалося. Дуже жаль було котиків, вони важко дихали, були неактивними. Більше не піду на такі виставки.
  • Олег Романюк

    билет взрослый 50 грн. а детский 25 грн. Открытия выставки воскресенья  с 10.00 до 18.30 ч.
  • Юлия Дидух

    Яка цiна входу)?завтра також збираемось)))

    Юлия Дидух reply Юлия Дидух

    Вже побачили)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up