На Хмельниччині на грип та ГРВІ захворіло більше 55 тисяч дітей

На Хмельниччині на грип та ГРВІ захворіло більше 55 тисяч дітей
Кількість захворювань по області становить більше 70 тисяч людей. У порівнянні із іншими регіонами України, цей показник не досить великий. Летальних випадків в області не було.

Майже кожен 20-ий житель області звертався із симптомами грипу чи ГРВІ. Попри це, спеціалісти запевняють, що цей рівень не перевищує норми. Щодо кількості хворих по Україні, то їх від 1 жовтня по 10 січня нарахували більше 2,2 мільйона осіб. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я. У цей же період померло 25 людей. Найбільше таких випадків сталося в Одеській та Вінницькій областях. В останній оголосили карантин в школах.

У Хмельницькій області найчастіше на грип та ГРВІ хворіють діти до 17 років. Із усіх зафіксованих по області випадків з початку епідсезону (73012) цей показник становить більше 76%. Майже десята частина від загальної кількості була зафіксована у період з 28 грудня по 10 січня. До медиків звернулося понад 7 тисяч осіб.

Читайте також: Хмельницькі школи на карантин не закриваються. Але масові заходи обмежують

Відео дня

- Пороговий рівень в області не перевищено. Лабораторні дослідження показують, що  найчастіше зустрічається грип типу «А», - розповідає «ВСІМ» керівник Головного управління Держсанепідслужби в Хмельницькій області Ігор Баланюк. – Минулого тижня кількість хворих стала меншою, ніж вона була у період з 28 грудня по 4 січня.

Згідно даних обласної санепідслужби, за даний період цей показник становить більше 4 тисяч людей. Минулого тижня по області з ГРВІ та грипом до медиків Хмельниччини звернулося 3190 осіб. Припускають, що однією із причин зменшення захворювань стали канікули у навчальних закладах. Мовляв, діти стали менше контактувати між собою і розповсюдження захворювання стало не таким сильним.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:31 «Такі діти народжуються раз в століття», – мати про загиблого 28-річного Богдана Власюка photo_camera 19:03 Взуття за 10 гривень, посуд – за 100. Репортаж із «барахолки» біля Кам’янецького переїзду photo_camera 18:22 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: кращі голи тижня (ВІДЕО) play_circle_filled 17:43 Двох братів підозрюють в організації схем кібершахрайства: виманили 4 мільйони, — прокуратура Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 17:20 Розбита голова та пошкоджене майно: деталі конфлікту між УПЦ та ПЦУ в Красилові play_circle_filled 15:41 Хмельницькі правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон photo_camera 14:40 В Україні запустили електронну платформу про усиновлення 13:27 У центрі Хмельницького водій автобуса зачепив припарковане авто і зник з місця ДТП 12:31 На Подільській 20-річний водій наїхав на пенсіонерку 11:19 З початку року в Хмельницькому народилося 1 169 дітей 10:35 У Хмельницькому горів житловий будинок. Загинув чоловік photo_camera 10:04 «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». На Хмельниччині визначили переможців з футзалу photo_camera 09:37 У Хмельницькому аварійні відключення світла: адреси 09:09 Ті, хто не підлягає мобілізації, мають пройти базову військову підготовку, – закон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up