Мер обіцяв? Симчишин відмовляється коментувати ситуацію щодо позову по скандальному будівництву

Мер обіцяв? Симчишин відмовляється коментувати ситуацію щодо позову по скандальному будівництву
  • Мешканці багатоповерхівки на Панаса Мирного протестують проти приватного будівництва під їхнім будинком.
  • Мер Олександр Симчишин пообіцяв жителям до 2 грудня розібратися із ситуацією і подати в суд, щоб хоча на час розгляду справи призупинити будівництво. 
  • Позов ще не подали, а коментувати ситуацію журналістам мер відмовляється. 

Перед вікнами будинку на Панаса Мирного, 31 вже другий місяць точиться боротьба за територію. Невеликий садок, який жителі посадили власноруч, зрізали забудовники. Там має бути торговий центр. Обурені мешканці багатоповерхівки пішли до мера, щоб той розібрався в ситуації і допоміг вберегти землю від забудови. 

Міський голова під час зустрічі з мешканцями, яка відбулася 29 листопада, пообіцяв подати в суд на забудовників. Олександр Симчишин запевнив жителів, що юристи міської ради вже почали шукати підстави для подання судового позову. Чи то під тиском громади, чи то в серйоз, але сказав, що до кінця тижня, тобто до 2 грудня, в суд подадуть.  

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Сьогодні у міській раді жодної інформації стосовно справи не надають. Олександр Симчишин відмовляється давати будь-які коментарі. Через прес-секретаря Ольгу Саліпу мер повідомив, що судовий позов готовий. Але про що йдеться в документі, які порушення знайшли юристи?  В міській раді нас направляють до департаменту архітектури та містобудування. Однак і там про подробиці не розповідають. Директор департаменту на виїзді. Телефонуємо йому на мобільний. Поговорити вдається з третьої спроби.

- Я думаю, що міська рада буде звертатися до суду, - каже «ВСІМ» директор департаменту Олександр Чорнієвич. - Але позовну заяву я в очі не бачив. Вона в міського голови. Ми з людьми ведемо постійно діалог. Питаємо їх чітко: «Подавати до суду?». Вони нам чіткої відповіді не говорять. Вам потрібно звертатись до міської ради.

Йдемо знову до мерії. У приймальні нам пояснюють, що Олександр Симчишин відповідати на питання відмовляється.

- Перепрошую, але Олександр Сергійович сказав, що не може поки надати жодних коментарів з приводу цієї ситуації, - пояснює секретарка мера.

Про підготовку позову мешканцям багатоповерхівки відомо. Однак, на що саме позиватимуться і їм не розповіли.

- Вчора ми були у міській раді і в департаменті архітектури, - розповів домоуправитель Володимир Міносьян. - То нам сказали, що міська рада буде подавати позов. А ми, жителі, виступатимемо як третя сторона. Сам предмет позову нам не пояснили. Сказали лише, що на днях буде ще одна зустріч із забудовниками, записали наші телефони і все.

Поки ж жителі розповідають, що на території колишнього садка забудовники вже вирили котлован. Також спробували завезти машину щебеню. Але мешканці вантажівку не пропустили.

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олег Апін

    І не тільки в суд подати. Пан Олександр казав шо може навіть рішенням сесії скасувати рішення сесії.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up