У хмельничан з колонками, але без лічильників, не залишилось вибору

У хмельничан з колонками, але без лічильників, не залишилось вибору
Понад 3 тисячі жителів Хмельниччини, які використовують газову плиту та колонку, але відмовляються встановити лічильника, можуть залишитися без газу на невизначений термін. Газовики готові відключати абонентів вже з 20 січня.

До 1 січня 2016 року такі абоненти мали встановити газові лічильники. Газовики лякали, що вже з нового року вони залишаться без блакитного палива. Однак через новорічно-різдвяні свята працівники «Хмельницькгазу» ще не навідувались до хмельничан. Так би мовити, дали містянам час подумати і таки погодитись на встановлення приладу обліку.

- Вже з цього понеділка наші працівники почали відпрацьовувати будинки. Перш за все, вішають оголошення з попередженням, коли ми прийдемо до мешканців встановлювати лічильники. Це для того, аби вони були вдома в той час, - каже заступник голови правління ПАТ «Хмельницькгаз» Віталій Рейда.

За його словами, газова компанія технічно забезпечена і має достатню кількість лічильників, якої вистачить, щоб обладнати усіх абонентів приладами обліку. Але встановити лічильник бажають лише одиниці.

Відео дня

- Якщо споживач відмовляється, то ми, згідно закону, просто зобов’язані відключити йому газ. Вибору у споживача нема: або ми йому за 2-3 години встановлюємо лічильник, або відрізаємо газопостачання, - зазначає Віталій Рейда.

А особливо впертим хмельничанам, які категорично відмовляться від встановлення, газовики навіть погрожують.

- Споживач може подумати, що не допустить нас до квартири, але ми знаємо декілька шляхів, аби вирішити це питання. Спочатку будемо обносити цю квартиру газом, тобто будемо виводити газ по фасаду будинку, а цю квартиру не підключати, - пояснює Віталій Рейда.

Як стверджує заступник голови правління ПАТ «Хмельницькгаз», повторне підключення містянам влетить у копійку, адже роботи є досить дороговартісними.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    поясніть, як це погрожують?
  • PAL

    ... від встановлення, газовики навіть погрожують. Вот так и будем жить, как в россии.
  • Анонім

    Не варто на них погоджуватися. Не відкривайте двері
  • Ксенія

    "Газовщики хмельниччини",а поясніть дя чого  нам  в  місті  "НОВАТОР" ?  Для збагачення  Лукашука  ?Чому  люди  не  мають  права  встановити   саме  новаторські  лічильники ?    Все  тому  ,  "Хмельницькгазу "вигідно  вішати  ті  " тумбочки " ,бо  об'єм  спожитого газу  вони  рахують  якось  " по -особливому  "  Газконторі  вигідно  ,тому що цей  лічильник  мотає  для  них  супер ,а  споживачу  реально  жах : використав  куб -промотає  за 4 куби .І  навіть  таку  кількість  "безкоштовних  приладів  мають "для  народу  ,бо  вони  їм  дуже  швидко  окупляються  .Народ  мовчить  -прокуратура  їх  не  чіпає ,бо  немає  письмових звернень , ці  бамбули  продовжують  вішати  ,псоючи  навіть мееблі  кухонні  .Запитання :  ЧОМУ ? Це  ще  скільки  нас  будуть  рахувати  за  отару ? Народ  український терплячий  ,але суть "Майдану " не  в  тому  була  ,щоб ми зараз  летіли  в прірву........

    Анонім reply Ксенія

    суть майдану була у зміні рил біля корита. Але ця подія аж ніяк нічого не змінює для тих, у кого немає доступу до цього корита! Ну а під час майданної стрибанини про це мало хто здогадувався.

    Може тепер люди порозумнішають та сядуть за буквар, перш ніж знову виходити на майдан з єдиною вимогою - негайно закатати у асфальт якогось нікчемного злодєя-бармалєя як уособлення всеукраїнського зла...

    Анонім reply Анонім

    під букварем слід розуміти суспільствознавство та майнові права!

    Анонім reply Анонім

    на рахунок останнього на ютубі є безліч відеороликів де у доступному вигляді пояснюється а чому ж так все у нас погано і що потрібно робити для покращення.

    Анонім reply Ксенія

    Ці лічильники крутять повітря

    Ксенія reply Анонім

    Страшне  інше ,що всі про це знають ,платять шаленні  гроші  ,вмі  мовчать -це всіх влаштовує ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up