У мешканців будинку на Проскурівського підпілля «віджимають» територію: що відомо (ФОТО)

У мешканців будинку на Проскурівського підпілля «віджимають» територію: що відомо (ФОТО)
Фото з будівлі «Кредобанку». На передньому плані — паркан банку, поряд із ним — будівництво, яке вважають незаконним.
  • Поряд із будинком №77/2 почали зводити прибудову.

  • Сусіди скаржаться, що стіна перекрила їм прохід та обмежила доступ до власного помешкання.

До редакції vsim.ua звернулися мешканці будинку на вулиці Проскурівського підпілля. Вони поскаржилися на сусіда, який почав зводити прибудову поряд.

Хмельничани вважають, що будівництво незаконне. Таку ж позицію мають чиновники, проте роботи продовжуються. Розповідаємо про все детальніше.

Що кажуть мешканці будинку, біля якого зводять прибудову?

Будинок за адресою Проскурівського підпілля, 77/2, розташований поряд із «Кредобанком». Споруда має один поверх. Поряд із нею триває зведення цегляної прибудови. Хмельничанка Валентина Бетеніна мешкає в сусідньому будинку. Вона розповіла, що дві квартири в будинку №77/2 викупив Леонід Хоптинський.

Відео дня

На початку грудня 2020 року біля будівлі почали зводити прибудову. Валентина Бетеніна вважає, що це роблять незаконно. Все через те, що територія біля багатоквартирного будинку є спільною власністю всіх його мешканців. Відповідно, жоден зі співвласників не може самовільно її займати. Хмельничанка розповіла, що земельна ділянка нікому у власність не передавалася.

На думку Валентини Бетеніної, прибудову зводять не тільки незаконно, а й з порушенням будівельних норм. Так, стіна частково зводиться на території розташованого поряд колегіуму імені Володимира Козубняка. Внаслідок будівництва був перекритий прохід до навчального закладу, а також майже перекритий прохід до будинку Валентини Бетеніної.

Крім того, стіна межує з парканом «Кредобанку». Хмельничанка також зазначила, що разом зі своєю сім’єю зверталася до різних органів, наприклад, міської ради та поліції. Так, останню викликали тиждень тому. Проте будівництво біля її будинку як тривало, так і триває. При цьому чиновники визнають, що будівництво незаконне, але ніяких дій не вживають. На думку Валентини Бетеніної, ця ситуація є самочинним будівництвом під прикриттям реконструкції.

Що сказано у листах від міськради та прокуратури?

Як вже було сказано вище, мешканці будинку поряд зверталися до різних органів. Вони надали нам відповідь на їхнє звернення від управління архітектури та містобудування Хмельницької міської ради. В документі йдеться про те, що на місце будівництва виїжджали представники управління архітектури та управління екології.

Чиновники виявили самовільно встановлений цегляний паркан та з’ясували, що будівельні роботи там проводять на території загального користування одноповерхових будинків. На власника будинку склали адмінпротокол через порушення правил благоустрою та правил встановлення огорож.

Разом з тим у листі зазначено, що надання дозволу на проведення будівельних робіт та контроль за дотримання законів щодо будівництва не належить до повноважень управління архітектури.

Мешканці будинку також зверталися до управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Хмельницькій області. Там повідомили, що раніше було прийняте рішення про ліквідацію інспекції, і зараз вона не здійснює архітектурно-будівельний нагляд. У листі також повідомили, що цим мала б займатися Державна інспекція архітектури та містобудування. Втім, остання не функціонує, а коли запрацює, тоді й буде проводити перевірку на Проскурівського підпілля, 77/2.

Також у листі хмельницького управління ДАБІ сказано, що в Єдиному державному реєстрі немає відомостей про дозвіл на проведення робіт на Проскурівського підпілля, 77/2, замовником яких є Леонід Хоптинський.

Тим часом в управлінні земельних ресурсів Хмельницької міськради повідомили, що земельну ділянку на Проскурівського підпілля, 77/2, у власність Леоніду Хоптинському не передавали. Крім того, в управлінні архітектури відсутній паспорт забудови земельної ділянки.

Мешканці будинку також надали лист від Хмельницької місцевої прокуратури. Він адресований заявнику, а саме Наталії Бабічевій, а також начальнику Хмельницького районного управління поліції Василю Птащуку. В документі йдеться, що прокуратура просить поліцію провести перевірку щодо ймовірного неналежного виконання своїх службових обов'язків поліцейським Вадимом Масловським.

Олександр Бабічев розповів журналістам vsim.ua, що його дружина Наталія дійсно зверталася до прокуратури щодо неналежного виконання Вадимом Масловським своїх посадових обов'язків. Олександр Бабічев також сказав, що поліцейського відсторонили від цієї справи.

Також у листі прокуратури йдеться, що на Давида Когана склали адмінпротокол через порушення правил благоустрою та правил встановлення огорож. Яку саме роль в цій ситуації відіграє Давид Коган, в документі від прокуратури не сказано.

Що відомо про Леоніда Хоптинського?

Ми намагалися зв’язатися з Леонідом Хоптинським, аби почути його позицію щодо цієї ситуації, проте нам це не вдалося. З сервісу YouControl ми дізналися, що чоловік є засновником трьох хмельницьких фірм. Всі вони мають один контактний номер. За ним нам повідомили, що нічим не можуть допомогти.

Також ми поспілкувалися з власником ТОВ «Подільська нерухомість» Миколою Хоптинським. Він сказав, що Леонід Хоптинський не має відношення до будівництва на Проскурівського підпілля, 77/2. Попри це, ми опублікуємо позицію Леоніда Хоптинського, якщо він вийде з нами на зв’язок.

За даними YouControl, Леонід Хоптинський є засновником трьох компаній, основним видом діяльності яких є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна:

Керівником двох останніх фірм є вже згаданий раніше Давид Коган.

Як бачимо, складені адмінпротоколи, увага сусідів та правоохоронних органів не заважають проводити будівельні роботи. Ми й надалі будемо стежити за цією ситуацією. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті vsim.ua.

Фото зі сторони колегіуму Козубняка
Фото зі сторони спортмайданчика колегіуму Козубняка

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Емилия Чеснок

    Шановні  хмельничани. З публікації ясно, що все під контролер міської ради  саме в період  невизанченості правового статусу ДАБІ. Всі вмивають руки: міська рада, прокуратура, поліція. Св"яті гроші моляться за незаконні дії забудовника.  Бездіяльність міської ради,, яка дивиться крізь пальці на незаконне будівництво на землі територіальної громади,  не сприймається на здоровий глузд.  Хоча все закономірно. Маємо те, що заслужили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up