В честь загиблого в АТО хмельницького військового відкрили меморіальну дошку

В честь загиблого в АТО хмельницького військового відкрили меморіальну дошку
Андрій Молодика із Шепетівського району героїчно врятував життя 50 людей. Загинув він внаслідок підступного артилерійського обстрілу.

Пам’ятний знак встановили на стіні Великомедведівської школи, де навчався Андрій Молодика. Люди й досі не можуть повірити, що 37-річного чоловіка немає в живих. Про свого односельчанина вони згадують як про мужнього та відданого чоловіка, який не побоявся піти на Схід і боротися за цілісність та незалежність України.

Під час сутички із бойовиками військовий із 26-ї окремої артилерійської бригади героїчно зупинив наступ 5 танків ворога і зумів цим врятувати життя 50 людей. Після цього противник втік з поля бою. Але вирішив помститися, завдавши по позиціям українських бійців артилерійського обстрілу. Саме під час нього й загинув хмельницький військовий.

Під час відкриття меморіальної дошки побратим загиблого Андрій Кондратюк на колінах вибачився перед батьками військового за те, що не зумів вберегти життя їхнього сина. Андрій Молодика уже посмертно був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Відповідний указ Президент підписав в червні 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької облдержаадміністрації.

Відео дня

Читайте також: На Хмельниччині відкрили ще одну меморіальну дошку на честь загиблого в АТО бійця

Хмельничанин отримав нагороду за загиблого в АТО батька

На Хмельниччині відкрили пам’ятну дошку на честь загиблого 19-річного бійця АТО

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:27 У центрі Хмельницького водій автобуса зачепив припарковане авто і зник з місця ДТП 12:31 На Подільській 20-річний водій наїхав на пенсіонерку 11:19 З початку року в Хмельницькому народилося 1 169 дітей 10:35 У Хмельницькому горів житловий будинок. Загинув чоловік photo_camera Від читача 20:28 У Хмельницькому до Дня Вишиванки влаштують святковий велопробіг у вишитих сорочках 10:04 «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». На Хмельниччині визначили переможців з футзалу photo_camera 09:37 У Хмельницькому аварійні відключення світла: адреси 09:09 Ті, хто не підлягає мобілізації, мають пройти базову військову підготовку, – закон 21:11 На "щиті" повернулись семеро захисників з Хмельниччини. Хто вони 20:35 Де не буде світла у Хмельницькому 15 травня (АДРЕСИ) 20:01 Голівудські зірки з українським корінням: дізналися, хто з Хмельниччини 19:41 Де вигідніше у Хмельницькому: порівняли ціни на курятину photo_camera 19:07 На водосховищі Хмельницької АЕС спеціалісти зафіксували мор риби (ФОТО) 18:35 «Маємо право на освіту»: мітинг проти скорочення Хмельницького обласного ліцею photo_camera 17:59 З торговельного центру у Хмельницькому зникло майно: затримали підозрюваного 17:25 Де контролюють швидкість на Хмельниччині. Карта «TruCam» та «Каскад» 16:40 П’яні за кермом: скільки нетверезих водіїв за тиждень спіймали хмельницькі патрульні 15:51 Мешканка Шепетівщини відмовлялася від опікунства на користь онука: що вирішив суд 15:06 Жителя Хмельниччини взяли під варту за викрадення автівок на Рівненщині 14:28 Попрощались з 29-річним військовим Артемом Кушнером. Без тата залишилось двоє доньок photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up