Велодоріжку в парку Чекмана до кінця року можуть не відкрити. Що вже встигли зробити?

Велодоріжку в парку Чекмана до кінця року можуть не відкрити. Що вже встигли зробити?
  • У парку Чекмана вже третій місяцьбудують велодоріжку. Робітники працюють навіть при заморозках.
  • Поки вимостили 500 метрів плитки, залишилось ще 360.
  • Чи вкладуться у строки та коли буде відкриття поки не загадують.

З середини жовтня у парку імені Чекмана почали облаштовувати першу в місті велодоріжку. Проклали її вздовж Південного Бугу зі сторони набережної та парку. Робітники працювали частину жовтня та листопад. У грудні мали завершити. Чи вкладуться працівники в обіцяні терміни дізнавались журналісти vsim.ua.

Незважаючи на морозну зимову погоду та сніжок під ногами, застаємо працівників за роботою. На градуснику -2. На початку набережної троє робітників розбивають замерзлу землю. На питання журналістів, чи можна працювати під час приморозків відповідають, що землю вони розігріватимуть. Але як мають це робити не сказали. Вкзали на газовий балон, який стоїть поруч. 

Пройшовши ще десяток метрів вздовж набережної, застаємо купи мілкого щебеню та другу групу робітників. Троє чоловіків підвозять матеріали, а четвертий перевіряє чи рівно вистелили основу. Кажуть, не холодно, можна працювати.

Відео дня

Ще кілька десятків метрів і застаємо інших робітників. Один із них викладає сіру плитку на заздалегідь підготовлену основу. Інших двоє лише готують землю зі сторони «білого мосту». Поруч дає вказівки та визначає метраж вже вимощених частин керівник бригади Андрій Петрук.

Він розповідає, що частину велодоріжки в парку Чекмана облаштувати повністю ще не встигли. Основу під плитку зробили заздалегідь. Але бруківки мають вимостити ще 160 метрів. А от зі сторони набережної роботи трохи більше. Там поки виклали 344 метри плитки.

- Всього маємо прокласти 860 метрів плитки, - пояснює директор КП «Технагляд» Андрій Петрук. – Але 500 метрів хлопці вимостили ще до морозів. Залишилось 360. Шириною велодоріжка буде в 2,5 метри.

Чи вкладуться у строки, керівник не загадує. Каже, все залежить від погодних умов. Мовляв, головне, щоб сильно не мело. У міській раді переконують, що якість облаштування на першому місці. Тому робітників зі строками не підганяють.

- Вони можуть продовжити і завершити цей об’єкт, але якщо будуть робити це при мінусовій температурі, то при розмерзанні весною почнеться просідання плитки, - стверджує заступник міського голови Володимир Гончарук. - Нікому не потрібна неякісна робота для галочки. Треба, щоб воно було на роки.

Коли буде офіційне відкриття велодоріжки поки невідомо. Дату визначать після того, як буде завершено всі роботи.  

Робітники пробивають замерзлу землю перфораторомГотову основу під плитку вимірюють. Всі працюють в рукавицяхЧастину велодоріжки до "білого мосту" ще не зробилиЧитайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий Кошарский

    Не по сезону то вони задумали!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up