Замість паспортів видаватимуть картки з чіпами (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Замість паспортів видаватимуть картки з чіпами (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
Згідно з новим Законом, українці отримуватимуть біометричні паспорти – картки з чіпами – з самого народження. Електронною карткою також будуть водійські права. Віруючі проти втручання в особисте життя, тому домоглися відмови від паспортів.

Паспорт громадянина України будуть оформляти на десять років. Для виїзду за кордон документи виготовлятимуть у формі книжечки, правий форзац якої також міститиме безконтактний електронний носій.

Поки видають звичайні
20 листопада Верховна Рада ухвалила Закон «Про єдиний державний демографічний реєстр». Президент України Віктор Янукович його ще не підписав, але орієнтовна дата вступу в дію – з нового року.


Особи, які з релігійних переконань відмовляються від внесення своєї інформації на електронний носій, подають заяви про відмову. У такому випадку їм видаватимуть відповідні документи без чіпа.

Відео дня
>
- Термінове виготовлення паспорта наразі законом не передбачене. Відмовитись від оформлення паспорта за релігійними переконаннями також не можна, - каже головний спеціаліст Управління Державної міграційної служби України у Хмельницькій області Наталія Рожкова.

За видачу паспорта державне мито не стягуватимуть.

Церква за альтернативу
Проти впровадження біометричних паспортів в Україні виступили Українська православна церква Московського патріархату, а також Українська Гельсінська спілка з прав людини.


- Позицію православної церкви щодо біометричних паспортів висловив Митрополит Іриней. Він каже, що в цілому Церква не проти введення електронних паспортів, але за умови створення для віруючих альтернативи, - каже секретар Хмельницької єпархії православної церкви, священик Олександр Дацюк. - Церква наполягає на винятковій добровільності в нових формах ідентифікації особистості і з розумінням ставиться до позиції людей, не бажаючих піддаватися контролю, який дозволяє збирати інформацію про їхнє приватне життя, що в перспективі може використовуватися для дискримінації громадян та тотального контролю. Всі технічні блага повинні служити людині, а не командувати нею.

 

Пастки для особистих даних
- Біометричний паспорт, з одного боку, ніби покращить ідентифікацію людини, з іншого – це лібералізація візового режиму з Європейським Союзом, - каже вікарій Хмельницької парафії Христа-Царя Всесвіту, отець Олег Жарук. – Для багатьох людей і особисто для мене біометричний паспорт – це ще один засіб для контролю над людиною. Кожного дня наші особисті дані витягують різноманітними «пастками» - соціальні мережі, мобільні розмови.


Вікарій стверджує, що людина створена Богом як вільна істота і цю свободу для людини варто зберегти.


 - Хоча людина як громадянин держави має виконувати державні закони, але чи саме закон про біометричні паспорти необхідний, – каже Олег Жарук. – Адже таким чином можна маніпулювати людиною настільки, настільки це буде вигідно для когось. Демократія не має заганяти людину у кут, вона навпаки має дати людині вільність вибору і свободу дій.

Для обговорення у коментарях: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО БІОМЕТРИЧНИХ ПАСПОРТІВ?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    а чи не опиняться якимось чарівним чином відбитки пальчиків будь-якої людини з такою ось бази на якомусь "знарядді злочину", навіть якщо ця людина не має до цього злочину жодного стосунку??? При сучасному рівні розвитку техніки це цілком можливо! А у нас в державі все може бути! І тоді всі ми стаємо абсолютно незахищені і по замовчуванню винні!
  • Anonymous

    я тоже против таких паспортов! Не в нашей стране такое вводить, где бесчинству и всяким махинациям нет предела.
  • Anonymous

    когда собаке нечем заняться она ... лижет !
  • Anonymous

    Бред! Полное вмешательство в личную жизнь и тотальный контроль!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up