Коронавірус: новини та події 19 березня

Коронавірус: новини та події 19 березня
Ілюстративне фото
  • В Україні запровадили карантин, а випадків інфікування стає все більше.

  • Переглядайте оперативну інформацію про всі події.

У світі триває пандемія коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу COVID-19. Перші випадки зафіксували в китайському місті Ухань у грудні минулого року. З того часу вірус поширився на понад 160 країн світу, в тому числі й Україну. Через це було введено ряд заборон та обмежень.

У цій новині ми будемо вас інформувати про останні новини та події в Україні та світі. Слідкуйте за оновленнями.

21:20 — мешканка Івано-Франківська померла від коронавірусу. Діагноз встановили вже після смерті. Жінка займалася самолікуванням та пізно звернулася до лікарні.

Відео дня

20:55 — завтра, 20 березня, у Хмельницькому мають з'явитися 100 тестів на коронавірус.

20:20 — в Україні офіційно підтверджено 21 випадок захворювання на коронавірус. Останні три випадки виявили у Дніпропетровській (2) та Івано-Франківській областях (1).

19:00 — мережа «АТБ» вводить обмеження. Які саме, чому і чи буде таке в інших супермаркетах міста — читайте ТУТ.

17:45 — мережею ширяться повідомлення, які лише наганяють паніку, але не є правдивими. Які саме і чому це фейки — читайте ТУТ.

16:40 — в Україні підтвердили ще два випадки захворювання на коронавірус. Один в Житомирі, інший у Києві. Про це інформує МОЗ.

14:40 — ми дізналися як в режимі карантину працюють служби таксі Хмельницького і чи не планують вони підвищувати тарифи на свої послуги.

14:30 — в Хмельницькі ОДА повідомили, що в чоловіка з Ізяслава коронавірус не підтвердився. У нього грип. Більше підозр в області на цей час немає.

13:30 — ми перевірили, як проводять дезінфекцію в маршрутках. Також водії розповіли, які їм працюється з обмеженнями. Детальніше читайте ТУТ.  Раніше ми вже розповідали як у місті обробляють тролейбуси, дороги і тротуари, житлові будинки.

12:00 — у Хмельницькій інфекційні лікарні мають провести тест на коронавірус у чоловіка з Ізяслава, який нещодавно повернувся із Чехії.

Нагадаємо, що від 12:00 середи, 18 березня, діють обмеження для громадського транспорту. Вони передбачають, що в салоні одночасно може бути не більше 10 пасажирів. Ми перевіряли як цього дотримуються у Хмельницькому.

Додамо, що в місті можуть вжити додаткових заходів — скасувати пільговий проїзд або рух громадського транспорту взагалі. Раніше припинили роботу маршрути автобусів №№2, 12У, 19, 21, 22, 51 та 55.

Ми підготували для вас інструкцію, як передати показники лічильників, не виходячи з дому. Також ви можете дізнатися, де у Хмельницькому розташовані цілодобові аптеки. А якщо ви раптом захворіли, вам варто звернутися до лікаря, але попередньо візит варто узгодити телефоном.

Через закриття закладів та установ у частини хмельничан з’явилося більше вільного часу. Пропонуємо вам переглянути матеріали, які допоможуть провести час удома:

Ситуація в Україні

В Україні станом на 19 березня (22:00) зафіксували загалом 21 випадок захворювання. Серед них 3 закінчилися смертю пацієнта. Дані про загальну кількість випадків за кожним регіоном переглядайте на карті. Дані щодо зростання кількості пацієнтів можна переглянути в інфографіці.

Ситуація з поширенням коронавірусу в світі

За даними сайту МОЗ, станом на 19 березня (12:00) загальна кількість випадків у світі становить 218 815, у тому числі:

Найбільше людей, які зараз хворіють на коронавірусну хворобу, є у таких країнах:

Такі дані є на сайті «Worldometer» станом на 19 березня (22:00).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Таня

    В Італії вже 41 035 хворих , померло 3405, більше ніє в Китаї за 2 місяці.
    Для порівняння  захворівших в Італії  7 березня було 5883 і померло 233.
    А тепер уявіть швидкість зараження, 100 % зараження при контакті це значить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку 12:35 Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина 11:39 Смертельна ДТП у Камʼянці: загинула 16-річна дівчина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up