Кенія. Шматочок української землі

Кенія. Шматочок української землі
За останній місяць я приїздив у багато аеропортів портів і вокзалів. На жодному з них мене ніхто не зустрічав.

І дуже приємно було, коли уночі, на темних вулицях кенійської столиці Найробі, на виході з міжнародного «матату» (так тут називають рейсові автобуси — прим. авт.) сполученням Аруша-Найробі мене зустріла людина, яка розмовляє українською.

У Кенії є українське посольство, де роками живуть і працюють українці. І до них часто звертаються наші співгромадяни, у яких вкрали паспорти чи інші документи десь у Танзанії чи Кенії.

Отож, працівник посольства зустрів мене, але у саме посольство я прийшов наступного дня — у День незалежності України. Розташована наша амбачада на тихій, але широкій вулиці. На брамі намальований Тризуб, при вході чергує темношкірий охоронець з дробовиком у руках.

Відео дня
> - І want to see mister Andriy Hrytsenko, - кажу йому.

Охоронець довгою доріжкою, обсадженою живоплотом, веде мене в посольство.

Тут є невеликий, але красивий, добре умебльований будинок. Довкола нього ростуть пальми і велетенські кактуси, пістрявіють доглянуті квітники.

Андрій Гриценко — перший секретар з економічних питань, показує мені квітник у вигляді Тризуба та висаджений із рослин напис Ukraine.

- І в ботанічний сад не потрібно йти, - посміхаючись каже чоловік.

Українці у посольство, за словами його працівників, звертаються частенько. У наших тут, буває, крадуть паспорти прямо з номерів у готелях. Але за декілька днів у посольстві виготовляють тимчасовий документ, з яким можна повернутися додому. Головне у таких випадках — звернутися у поліцію і отримати довідку, що вас дійсно обікрали.

- Я уже рік не був в Україні, - каже Андрій Гриценко. - Звик до цього місця, хоча це було непросто. Наприклад, понад місяць звикав до того, як водити авто місцевими вулицями. Рух тут набагато хаотичніший, ніж в Україні.

До слова, перебуваючи у нашому посольстві, я підготував інтерв'ю з Надзвичайним і повноважним послом України в Республіці Кенія, але написати його зможу лише після повернення додому. А загалом після такої гостини відчуваєш приємність від того, що навіть тут, в Африці, є шматочок України. До того ж шматочок гарний, такий, що різко контрастує із захаращеними місцевими вулицями.

Українське посольство у Кенії — місто Найробі

Напис Ukraine на газоні українського посольства у Кенії
 


 

Коментарі (4)
  • Anonymous

    так не хавай, пройди стороною
  • Anonymous

    То шо є в Кенії базар ? Як вони там торгують ?
  • Anonymous

    Чому не цікаво, наіть дуже цікаво. А кому не цікаво, просто не читайте.
  • Anonymous

    кому це цікаво? аналогічних проектів безліч, уже навіть проїлось...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У Хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 13:47 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up