Аптечка з 2007 і "зоопарк" в салоні: на Озерній перевіряли маршрутки

Аптечка з 2007 і "зоопарк" в салоні: на Озерній перевіряли маршрутки
  • На кінцевій зупинці Озерної Укртрансбезпека перевіряла громадський транспорт. За 15 хвилин оглянули три маршрутки і автобус.
  • У кожному авто - порушення. Хтось прив’язав вогнегасник ланцюгом, а у когось аптечка, якій 10 років.
  • Бачили це і самі власники маршрутів, яких покликали на рейд. 

Водії маршруток у Хмельницькому не видають квитки, їздять не по графіку та навіть грубіянять пасажирам Про їхні порушення хмельничани говорять мало не щодня. Сьогодні, 21 листопада, в Головному управлінні Нацполіції на Зарічанській влаштували круглий стіл з перевізниками. Мали обговорити готовність маршруток та автобусів до зими. Та розмови зайшли і про погані дороги, і про перевірки, і про те, що скоро у місті не буде кому їздити. 

У Хмельницькому вже неодноразово штрафували водіїв маршруток, які виїжджали на "зустрічку" або їхали на "червоний". У вересні хмельничанин ледь не врізався у 21-ий автобус, який хотів обігнати по зустрічній смузі. Теж саме намагався зробити водій 46-ої маршрутки. 425 гривень заплатив водій 30-ої маршрутки, який перетнув горизонтальну розмітку і проїхався не у свої смузі. Стільки ж змушений сплатити водій 49-ої маршрутки, який на перехресті Чорновола і Трудової рушив на "червоний". 

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ЗИМ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Після круглого столу Укртрансбезпека покликала перевізників і ЗМІ на рейд. Вирішили перевірити водіїв на кінцевій зупинці Озерної. За 15 хвилин вдалось обстежити 3 маршрутки і один автобус. 

Відео дня

- Ми сьогодні хотіли просто подивитися і показати перевізникам, що вони не білі і пухнасті, як кажуть всім. Вони жаліються на низькі тарифи, на пішохідні переходи, але самі не оновлюють рухомий склад, не видають квитки, їздять як заманеться. І ми переконались, що у кожній з перевірених маршруток були порушення. Сьогодні ми лише попереджали, а надалі складатимемо акти, - каже начальник Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба. 

"Звіринець" в маршрутці

Вогнегасник не мав повірки на використання

Першим "попався" водій, який їхав на маршруті №39. В чоловіка був вже непридатний до роботи вогнегасник. В документах не було відмітки, що прилад пройшов повірку.

Передня частина маршрутки обвішана іграшками

А біля лобового скла розкинувся цілий зоопарк. Чоловік начіпляв на передній панелі більше 10 різних м'яких іграшок. Навіть квитки для пасажирів валялись біля плюшевих звірів. 

Вогнегасник під ланцюгом

Маршрутка була на ремонті, а документів про те нема

А у водія маршрутки № 29 у салоні не знайшлось інформації про перевізника. В талоні виїздів також не було даних про те, що бус знаходився на ремонті, тому сьогодні виїхав на маршрути лише тричі. 

У його колеги по маршруту вогнегасник знайшовся аж під заднім сидінням. Та ще і був прив'язаний ланцюгом. А в аптечки і зовсім закінчився термін придатності. Вона була складена ще у далекому 2007 році. 

Квитки дають, коли просять пасажири

Перевірити вдалось і автобус № 22. Кондуктор збрехав, що квитки видають кожному. Але журналісти vsim.ua напередодні їхали цим автобусом і білетика не отримали. На це кондуктор сказав, що, можливо, один раз і не видав квитка. Перевізник Олександр Мішин, який був присутнім на рейді, виправдовувався, що пасажири самі мають попросити видати їм квиток, а не чекати, поки це зробить кондуктор. 

Квитки кондуктор дістав лише тоді, коли його попросили

Минулого тижня з 13 по 19 листопада у Хмельницькому пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху. Активісти разом з патрульними провели декілька флешмобів та рейдів. Біля "Либідь Плази" пішоходів-порушників ловила "смерть з косою", а неподалік ЦУМу "попались" водії, які не користуються пасками безпеки.

З 17 листопада до 17 грудня пройде акція "Перевізник-зима". Патрульні та Укртрансбезпека перевірятимуть, чи маршрутки вже "одягнули" зимову резину та чи мають водії всі необхідні документи. 

Нагадаємо, що вже з 1 січня громадський транспорт у Хмельницькому їздитиме за новими маршрутами

Аптечка ще навіть запакована

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Любовь Прушинская

    які вони хитрі ті перевізники..



    все їм мало. і ціни б тільки повишали. а толку? що з їх сторони змінюється в кращу сторону?
  • Николай Коваль

    В маршрутках повний бардак.Водії в час пік набивають повні маршрутки просячи на кожній зупинці пройти в зад .Хоч бери та задні двері відкривай.А поліцаї хрен  знає чим зайняті. Була міліція хоч деколи лякала а тепер поліцай зібрав раз в місяць мзду з водіїв навіть не заглядає в маршрутки.Розвели хабарництво.
  • Володимир Кухар

    заберіть в цих перевізників маршрути, вони наймають на роботу випадкових людей, які грубіянять, не видають квитків, гасають на дорогах і не зупиняються на зупинках без спеціального прохання. Вони повна протилежність комунальному транспорту, який їздить по графіку, водії не хамлять, зупиняються на зупинках без персонального прохання і кондуктори видають квитки. Наведіть порядок на міському транспорті !

    Пасажир reply Володимир Кухар

    Ти вже навів порядок на території за яку відповідає ЖЕК, який ти очолюєш? Вот наведеш там порядок, тоді будеш інших вчити
  • Мастер Автополив

    Маршрутка - это квинтэссенция украинства в чистейшем, кристаллическом виде. Этими маршрутками нужно будет наполнить музеи. ))))
    Если что, маршрутками не пользуемся.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up