Хмельничанин Віталій пропонує штрафувати пішоходів, які ходять по велодоріжках

Хмельничанин Віталій пропонує штрафувати пішоходів, які ходять по велодоріжках
  • Велодоріжка — це не місце для пішоходів. Саме так вважає хмельничанин.
  • Не всі містяни використовують їх за призначенням, цим самим створюють проблему для велосипедистів та наражають себе на небезпеку.
  • Відтак, чоловік звернувся до влади з електронною петицією.

У Хмельницькому вже є кілька велодоріжок, але не всі містяни використовують їх за призначенням. Багато хто просто "плутає" велодоріжки з пішохідними чи просто ігнорує цей факт. Така поведінка хмельничан турбує Віталія Лабчука. Відтак, чоловік звернувся до влади з електронною петицією. У ній він "поділився наболілим" та запропонував розв'язання проблеми.

"Зустрічається чималий відсоток недисциплінованих пішоходів, які все псують, йдучи велодоріжкою (незважаючи на наявність пішохідної поруч). Це створює хаос... Велосипедисти часто змушені дуже помітно зменшувати швидкість, щоб пішохід нарешті зрозумів, що потрібно дати дорогу",- написав він.

Що ж пропонує робити Віталій? Чоловік вважає, що слід назначити декількох людей на кожну велодоріжку, які будуть слідкувати за порядком (це можуть бути велополіцейські). Вони слідкуватимуть, щоби пішоходи йшли саме пішохідною доріжкою, а не велодоріжкою. Для більшої ефективності можна запровадити штрафи. 

Відео дня

А ще хмельничанин радить сильніше виділити велодоріжки візуально, щоби пішоходи краще помічали їх.

Звернення було зареєстроване 28 березня. Для її розгляду необхідно 500 голосів. Таку кількість петиція має набрати протягом наступних 90 днів. Підтримати петицію можна ТУТ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Максим Мельничук

    Коли поміняють вело доріжку місцями зі сторони гричан до набережної топто до аврори там де здаються такамарани вона перетинається 3 рази з пішоходною
  • Юля Бойко

    Може спочатку давайте будемо штрафувати пішоходів які переходять дорогу в невстановленому місці ,точніше перебігають , вибігаю , нагло пруть і т.д вважаю скоріше людина стане чим авто !!!!
  • Katia Hazizianova

    Краше штрафувати велосипедистів, які літають по пішохідних як кобелі на случку.
  • Виктория Ваховская

    Хорошо что вы про велодорожки не забываете! А по пешеходным дорожкам без ваших "вело" по головам ездите! Встречное предложение: давайте будем штрафовать велосипедистов,кто по "зебре" пешеходной и по бровке на велике гоняет. Без "велодорожки" той,которая в парке
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up