7 найстрашніших вбивств на Хмельниччині останніх двох років

7 найстрашніших вбивств на Хмельниччині останніх двох років
  • Архітектор з ножем у грудях на Прибузькій та вбивця-самогубець на Шевченка.

  • Дізнавайтеся про ці та інші резонансні злочини.

Хмельницький та область час від часу сколихують жорстокі вбивства. Часом ідеться про позбавлення життя кількох людей, часом — про супутні злочини як от зґвалтування. Раніше ми розповідали вам найжорстокіші злочини останнього десятиліття.

Відтоді минуло майже два роки, і ми вирішили розповісти вам найжорстокіші злочини, які сталися за цей час. До слова, з окремого матеріалу ви можете дізнатися, кому та за що в Хмельницькому міськрайонному суді давали довічне ув’язнення.

Вбивство архітектора на Прибузькій

Ввечері 26 лютого 2020 року на вулиці Прибузькій знайшли тіло чоловіка. Загиблий перебував в авто «Opel». У перших повідомлення зі слів очевидців йшлося, що авто переслідувала поліція та чулися постріли. У скроні чоловіка, за словами людей, був слід від вогнепального поранення, а також була кров.

Відео дня

Згодом все це заперечили у поліції. За словами правоохоронців, загиблим був 58-річний хмельничанин. Його за кермом авто знайшов перехожий. У грудях загиблого був ніж. Згодом стало відомо, що це архітектор, керівник ТОВ «Хмельницькархпроект» Анатолій Москаленко.

У березні цього року у програмі «Надзвичайні новини» вийшов сюжет, де йшлося про вбивство на Прибузькій. На думку правоохоронців, архітектор скоїв самогубство. Тим часом рідні Анатолія Москаленка вважали, що чоловіка вбили через відмову узаконювати будівництва в Одесі. Справу намагалися закрити, однак родичі через суд домагалися поновлення розслідування.

Скоїв вбивство та хотів стрибнути з вікна

7 березня 2020 року у багатоповерхівці на Шевченка розгорнулася трагедія. 44-річний чоловік на ґрунті ревнощів зарізав 38-річну дружину та поранив 36-річного знайомого. Після цього він хотів вистрибнути з вікна, але повернувся в будинок, де його затримали правоохоронців. Коли сталося вбивство, двоє дітей подружжя перебували у сусідній кімнаті, коли батько вбивав їхню матір.

Вбив дитину та скоїв самогубство

3 жовтня 2020 року в селі Мартинівка Староостропільської ОТГ знайшли мертвими півторарічну дитину та її 32-річного батька. Обоє були в гаражі у зашморгах. Дядько загиблого розповів журналістам, як, на його думку, все сталося. Він вважає, що спершу чоловік одягнув мотузку собі на шию, а потім на шию дитини. Однак померли обоє від ураження струмом — у них на руках були дроти, а поряд — розетка й вимикач.

Родич також розповів, що раніше чоловік жив з дружиною та дитиною у Росії. Однак жінка за три місяці після народження сина повісилася. Після цього чоловік повернувся в Україну. Коли приїхав у село, люди помітили, що він поводився дивно. Серед припущень — загиблий не витримав смерті дружини.

Підстеріг та вбив пенсіонера

Тіло 69-річного пенсіонера знайшли у селі Юхимівці Наркевицької ОТГ 12 липня 2020 року. Він мав прийти додому, але там його не дочекалися. Очевидці спершу думали, що чоловіку стало зле, але дружина зрозуміла — його вбили.

Односельці запідозрили 34-річного місцевого мешканця — Вадима. Останнім часом він дивно поводився — скуповував ножі та пофарбував всі металеві деталі на подвір’ї у білий колір. За словами людей, змінився чоловік після армії — там його побили, після чого комісували та дали групу інвалідності.

Згодом поліцейські з’ясували, що пенсіонера дійсно вбив Вадим. Він одягнув окуляри та маску й сів у засідку. Дочекавшись жертву, він вдарив її ножем у серце, забрав парасольку та сумку і втік. Коли до Вадима прийшли поліцейські, він роздивлявся пенсійне посвідчення убитого. Побачивши правоохоронців, він накинувся на них із ножем, після чого його затримали.

Жінку вбив та намагався зґвалтувати родич

27 жовтня цього року у Кам’янці-Подільському знайшли тіло 37-річної мешканки сусіднього села Зіньківці. Жінка на ім’я Світлана працювала продавцем, здала зміну та вирушила додому, але туди так і не дійшла. Спершу її шукав син, але невдало. Зрештою доньку знайшла мати загиблої на стежці біля кладовища. Жінка була накрита курткою, її тіло було голе та побите.

Правоохоронці з’ясували, що вбивцею був 38-річний родич сім’ї загиблої. Він напросився провести Світлану додому. За словами чоловіка, він штовхнув її, вона впала і вдарилася головою, але намагалася встати. Нападник почав її душити, а коли вона перестала дихати, зняв штани. Він намагався її зґвалтувати, але його, ймовірно, хтось налякав. Тому він взяв у жертви телефон та втік. Згодом його затримали правоохоронці.

Зарізала чоловіка та хотіла видати за самогубство

Ввечері 6 січня цього року до поліції подзвонила 35-річна мешканка Красилова та повідомила, що її 38-річний цивільний чоловік скоїв самогубство, штрикнувши себе ножем у груди. За її словами, чоловік нещодавно переніс операцію, перебував у депресії та говорив, що хоче накласти на себе руки.

Поліцейські виїхали на місце події та з’ясували, що на тілі загиблого є ознаки насильства. Як виявилося, подружжя випивало у Святвечір, і між ними виникла сварка. Жінка схопила ніж і вдарила співмешканця, внаслідок чого той і помер. Підозрювану затримали.

На день народження зарізали іменинника

13 квітня цього року у Хорошеві Білогірської ОТГ зарізали 56-річного чоловіка. Двоє місцевих мешканців завітали на святкування дня народження. Під час алкогольного застілля виникла сварка. Один із гостей, 30-річний чоловік, руками, ногами та палицею почав бити господаря-іменинника. Останній знепритомнів та згодом помер.

Свідок пішов до сусідів, ті викликали медиків, а вже вони — поліцейських. Тим часом зловмисник пішов до магазину, де продовжив випивати. Там його і затримали правоохоронці. Чоловік, до слова, був судимий раніше.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач55

    Жах
  • Freer

    Яке йшло, таке здибало

keyboard_arrow_up