1 січня народився Степан Бандера

1 січня народився Степан Бандера
Ідеолог українського націоналізму, провідник революційної Організації Українських Націоналістів.

У юному віці став активістом Союзу Української Націоналістичної Молоді та Української Військової Організації. Пізніше приєднується до ОУН, стає одним із перших її членів в Україні. На своїй посаді Бандері вдалось скласти невелику програму, але яка на багато років стала стрижнем діяльності визвольного руху.

Його боялись і ненавиділи – засуджували на довічне ув’язнення, відправляли до концтабору. Про його постать говорять і досі.

Для української нації є символом, його іменем називають увесь народ та найкращих патріотів.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:55 Наймолодшому було 20. На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками 20:09 Хто зможе отримати «бронь» за новим законом про мобілізацію 19:37 Родинам полеглих на війні захисників із Хмельниччини вручили державні нагороди 19:14 Лікар до 30: інтерв’ю із ревматологом Дар’єю Голованчук photo_camera Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 18:41 У міськраді провели засідання виконкому. Які результати? 18:02 Залишилася дружина та донька: у Хмельницькому попрощалися із Героєм Віктором Марценюком photo_camera 17:27 Ціни на квартири у Хмельницькому та зміни за рік (ІНФОГРАФІКА) 17:03 Московський піп з Хмельниччини постане перед судом за підтримку агресії росії 16:34 На Хмельниччині зіткнулися легковик і трактор: водія авто затиснуло в салоні 16:33 «Батьківщина» проти чергового збільшення ціни на електроенергію (пресслужба ВО «Батьківщина») 16:06 Йому було 18. Хмельницький прощатиметься з «азовцем» Павлом Фостиком photo_camera 15:31 «Укрпошта» продаватиме на аукціонах посилки, які не забрали за пів року 14:55 У Хмельницькій АЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі 14:11 Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати і премії, – Держаудитслужба 13:38 Пожежа на Грушевського: з багатоповерхівки рятували людей і кота photo_camera 13:02 Хмельницькі підприємці отримали по 250 тисяч гривень мікрогрантів photo_camera 12:43 У Лезневому обкрадали будинки. Підозрюваного затримали 12:14 Валюти помітно здорожчали. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:33 148 жінок з Хмельницької громади мають звання «Мати-героїня» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up