Батьки вихованців ДНЗ №37 вийшли на акцію під стіни Нацполіції (ОНОВЛЕНО)

Батьки вихованців ДНЗ №37 вийшли на акцію під стіни Нацполіції (ОНОВЛЕНО)
  • Активісти ГО "Стоп корупції" зібралися в обід на Зарічанській. Кажуть, що в садочку №37 примусово збирають кошти. 
  • До протестуючих приєдналися батьки. Але більшість прийшли на захист завідуючої, переконуючи, що поборів в ДНЗ немає.
  • В управлінні освіти кажуть, що створили спеціальну комісію, щоб розібралася хто і на що здає гроші.  

Сьогодні, 21 грудня, під стінами ГУ Нацполіції у Хмельницькій області зібралося близько 40 людей. Одні прийшли на демонстративну акцію проти керівництва ДНЗ, інші - на захист. 

Акцію ще вчора аноносував у Фейсбук Артур Сторожук, голова місцевого осередку "Стоп корупції". Активіст переконує, що в навчальному закладі діють корупційні схеми.

"Там весь садочок здає "на театр", але виставу проводять силами викладачів, а всі грошики йдуть в кишеню директору. Тим викладачам навіть по 50 гривень ніхто не дає. А батьки платять, думають - це приїде театральна труппа виставу показувати. Всім, до останньої нянечки, завідуюча застрахувала "життя", - каже Артур Сторожук. 

За словами активіста, батьки написали заяву в правоохоронні органи. Крім того, вже ходили жалітися в управління освіти. 

Відео дня

- Здають гроші незрозуміло на що і куди, - каже бабуся вихованки дитсадка Людмила Літвінова. - Батьківський комітет виставляє вимоги здавати гроші. Тож вихователька чи завідуюча не будуть таке собі робити. На даний момент ми вже здали 400 гривень. Але я толком не знаю, бо мені діти не говорять. 

Пані Людмила пояснює, що її дочка працює в цьому ж садочку. Каже, що та щодня скаржиться на збір коштів. 

- Моя дочка на лікарняному. Її вчора завідуюча викликала в кабінет і допитувала чому вона, як усі інші батьки, не здала кошти. А зять почав вимагати, щоб показали всі чеки куди йдуть всі кошти, які здають. А такого в них немає, - каже Людмила. 

Таких, як Людмила, мало. Більшість з тих, хто зібрався під воротами Нацполіції прийшли підтримати керівницю дитсадка. Тут і батьки, і працівники закладу. Вони переконують, що у них не вимагають здавати кошти. 

- Ми, батьки, вийшли на захист нашої завідуючої і наших вихователів. Хочемо сказати, що в нас немає ніякої корупції та поборів. В мене дитина вже другий рік ходить в садочок. Жодного разу нам не казали здавати гроші, - розповідає Леся Попик.

У самому ж садочку розповідають, що завідуюча теж перебуває на лікарняному. Сьогодні зранку її забрала швидка з місця роботи. Кажуть, у жінки серцевий напад. Працівники садочка переконують, що коштів із батьків не вимагають. Першого вересня навіть наказ спеціальний видали. У ньому підписалися всі представники батьківських комітетів. 

Якщо ж батьки самостійно вирішують щось придбати, то попередньо домовляються одні з одними. Кошти збирають голови батьківських комітетів. А згодом всі чеки та товари приносять у садочок. А от ляльковий театр проводять лише в рамках благодійності. Кажуть, навіть ціну на перегляд вистави не пишуть. Зібрані кошти за театральну постановку витрачають на нагальні потреби садочка. 

- Адміністрація садочка чи будь-хто з працівників не має до збору коштів жодного відношення. Батьки самі вирішують що потрібно придбати на групу. Всі батьківські збори і збори батьківських комітетів запротоколовані. Там прописано на що батьки вирішили зібрати кошти, скільки і як планують їх витратити. Всі чеки та акти придбання зберігаються в батьків, - пояснює методист Олена Рига. - Нічого адміністрація не збирає, не організовує і не ініційовує. 

Працівники садочка скаржаться, що вже два тижні не можуть нормально працювати. Чи не щодня до них приходять із фінансовими перевірками. До того ж подібні конфлікти вносять дисбаланс у роботу колективу та виховний процес. Про акцію працівники дізнались із соціальних мереж. Вирішили й собі стати на захист закладу.

В управлінні освіти, де цього року вирішили викорінити побори у школах та садочках, кажуть, що скарги на ДНЗ були лише від одного батька. Нагадаємо, цього року відбулася заміна керівних кадрів в 11 з 47 садочків. У ДНЗ №37 завідуючу не змінили. 

- Звертався двічі один тато - активіст "Стоп Корупції", - каже начальник управління освіти Роман Миколаїв. - Я викликав до себе завідуючу ДНЗ і виховательку групи. Прийшли також 5 чи 6 батьків. Жодних вказівок керівник не давала вихователям з приводу збору коштів. Група збирала на свої потреби. Наприклад, знаю, що здавали на килим по 250 гривень. Підписи в зошиті, який надала вихователька, поставили не всі батьки. Але серед них був підпис і батька, який скаржився. Він через тиждень після цього знову прийшов до мене, написав заяву. Ми створили комісію, яка займеться встановленням всіх обставин. Якщо виявлять порушення, то справу передадуть в правоохоронні органи. 

Конфлікт між батьками із офіційного поступово почав переростати в особистийОкремо зібрались ті, хто прийшов відстоювати керівництво садочкаБатьки кажуть, що жодних коштів від них не вимагають. Якщо ж здають, то самі вирішують.

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (109)
  • Сергеев Сергей

    Вже ПРОКУРАТУРА і міліція закрила справу, тому як не має ніяких доказів про злочин, а тільки НАКЛЕП на людей, які за мізерну платню вкладають в діток свою душу.



    НІХТО НІКОЛИ ПРИМУСОВО КОШТИ НЕ ЗБИРАВ.

    Це ще раз підтвержує те що в садочку №37 працюють порядні люди.

    Інколи трапляються прикрі випадки такі як: Ольга Фурман.



    Знаєте таку Українську приказку: на злодієві шапка ГОРИТЬ))).



    Тому наглядно бачимо, що "згоріла" Ольга Фурман на своїй БРЕХНІ.

    Надіємося, що після цієї гучної справи ні один садочок не візьме її до себе на роботу.



    Сподіваюсь, що може колись Бог дасть розуму Ользі Фурман і вона стане порядною людиною.

    ---Плітками ніколи не займався тільки достовірні ФАКТИ---

    Ольга Фурман reply Сергеев Сергей

    порядні люди в днз№37?! думаю ваша теща знає набагато більше за мене! і як вона для порядної людини (Карун Т.О.) набирала по  декілька страховок (і для себе і для Даши і можливо для вас?!). працівники згадують про ті страховки, як про жахіття! і всі працівники добре знають про гроші за театри, які заносились "порядній людині", працівникам днз№37 зручніше схиляти голову і набирати страховки, схиляти голову і бути безхребетними людьми без гідності! брехати за театри батькам... бридко на це все дивитись! знаючи всю ту кухню, бритко дивитись. як правдами і неправдами днз "викручується"! ще раз впевнилась, що на вірному шляху і що не хочу бути такою як "всі" я дуже рада, що вилізла з того болота! днз№37 золотий тільки ззовні! для показухи! для слави! а в середині - жах! спитайте свою тещу чому мене поставили на групу на заміну на місяць  НЕОФІЦІЙНО?! (і не раз і не тільки мене). офіційно я була фізрук і зарплату отримала як фізрук, і заняття з фізри мали б проводитись! (і хто тут за дітей подумав?!) отакої фігні там вистачає! а ви як були базарною бабою так і залишились! а я краще залишусь без "золотої роботи", але з чистою совістю і гідністю! і буду шукати місце, де люди бажають щось змінювати на краще, а не сидіти в теплому "золотому гі....ні"!!!! це для мене пройдений щабель! передавайте своїй тещі привіт! вона з адміністративного блоку одна, яка мені завжди подобалась! бай-бай!
  • Ольга Фурман

    ага, я про вас також можу багато історій написати! плітки та брехня! факти давайте!!! заява від чоловіка була за "театри" та 400грн, на які потреби пішли ці гроші розбиратись не нам з вами!!! (а відколи це високопосадовці та поліція перестали хабарі давати?!)))))

    Сергеев Сергей reply Ольга Фурман

    Можете і про мене розказати, я не проти.

    Досить вже дома відсиджуватися і лікарям хабарі платити за ЛІКАРНЯНІ. Ти здорова ЖІНКА. Виходь на роботу і працюй, як усі нормальні люди. Якщо щось не влаштовує звільняйся. Плітками не займаюся, тільки достовірні факти.

    Ольга Фурман reply Сергеев Сергей

    так, я здорова жінка! з лікарняного вже давно вийшла (і не купляла, не судіть по собі!)  і заяву на звільнення за власним бажанням подала, от тільки не підписують! плітками займаєтесь ви-базарна баба! зібрали плітки і радієте!))) розберіться, шановний! не будьте бабою базарною! ви ж чоловік!
  • Сергеев Сергей

    Я вам розкажу історію про цей садок.

    Ольга Фурман молода жінка, яка не давно вийшла з дикретної відпустки. Але працювати на посаді інструктора з фізкультури їй вже не хочеться. Їй раптом захотілося стати завідуючою садочка. Але просто взяти і скинути стару завідуючу, яка вже декілька років там працює, дуже важко. Тому було прийнято рішення яке зараз дуже популярне. КОРУПЦІЯ. 100% вийграшна справа в нашій країні))) Як завжди замість того щоб заслужити посаду, було прийнято рішення ВІДЖАТИ!!!

    В цей садочок ходить багато діточок високопосадовців і поліції. Думаєте що вони давали б ХАБАРЯ комусь? Дуже сомніваюся.

    Є така Українська поговорка: немає до чого вчепитися, вчепися до ГІЛЯКИ.
  • Михайловская Марина

    таке відчуття що:

    1. комусь "важливому" потрібне місце завідуючої

    2. а матусям, які дітей в садочок віддали і сидять дома скучно

    Ольга Фурман reply Михайловская Марина

    3. таке відчуття, що в днз№37 "запахло смаженим"!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up