Бійці хмельницького підрозділу «Айдар» вирушили на Схід

Бійці хмельницького підрозділу «Айдар» вирушили на Схід
Частина батальйону «Айдар» знову вирушили в зону АТО. Як пояснив командир підрозділу Олександр, решта бійці зараз перебуває в населеному пункті Щастя.

- Ми приїхали у Хмельницький самі, без супроводу і зібрали за кілька днів допомогу.   Нам обіцяли повідомити, коли знову можна буде приїхати за необхідними речами для солдат. Адже, потрібно багато. 

Зараз військовим дуже необхідні теплі речі. Тому разом із благодійними фондами міста, вирішили злагодити повний автомобіль із усього необхідного.

Найперше, це ліки, - пояснює волонтер із благодійного фонду «Озеро Надії» Максим Мужичук, а саме, кровозупинні засоби.

Відео дня

-Ми укомплектували спеціально для хлопців 11 аптечок. З понеділка, будемо збирати знову.

Крім цього, як розповідає командир «Айдару», зараз необхідні вітаміни. Хлопці хворіють, деякі мають бронхіт.

Окрім медикаментів, до автомобіля складають ковдри, рукавиці, берці на роту із 20 чоловік, харчі, банки із консервацією.

Грошей на дорогу додому – немає

Коли батальйон повернеться додому, не знаю, - каже «айдарівець» Олександр. Взагалі, боєць може їхати у відпустку після 45 днів служби. Так склалось, що більша частина чоловіків – неоформлені. Тобто, воюють на добровільних засадах і за кошти, що присилають рідні і, звісно, завдяки волонтерській допомозі. Тому, по суті, виходить,  що бійцям нема за що їхати додому.

- З палатки, в якій 11 чоловік  лише двоє оформлені, то коли ті, отримують зарплату діляться абсолютно усім з товаришами, - каже командир батальйону.

 Про умови проживання чоловік розповідає неохоче.

-Умови погані – життя в палатках і холодна вода, приблизно таке ж як і було на Майдані. «Айдар» на 80 відсотків складається із майданівців, тому, за словами командира вони звичні до такого середовища.

У підрозділі люди різної вікової категорії і з усієї України – від Севастополя аж Закарпаття. Хмельничан серед них 12 чоловік.

Про обов’язки, які виконуватимуть на Сході пан Олександр розповідає, що, найперше, це охорона свої території, відсіч атаки ворога і диверсійно-розвідувальні роботи.

Підготувала Анастасія Бевз

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up