До Православної церкви України приєдналася ще одна громада на Хмельниччині

До Православної церкви України приєдналася ще одна громада на Хмельниччині
Церква у селі Гвардійське. Фото зі сторінки Антонія Махоти у Facebook
  • УПЦ Московського патріархату залишила церква у селі Гвардійське.

  • Тепер на Хмельниччині вже 32 громади, які приєдналися до ПЦУ.

Українську православну церкву Московського патріархату залишила ще одна церква на Хмельниччині. Про це сьогодні, 12 лютого, повідомляє митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній Махота. На своїй сторінці у Facebook він зазначає, що ПЦУ приєдналася парафія на честь Успіння Пресвятої Богородиці у селі Гвардійське Хмельницького району. Перехід до нової церкви релігійна громада підтримала раніше, однак остаточно вирішити це питання вдалося тільки зараз.

Нагадаємо, що раніше до ПЦУ приєдналася громада села Сошне Ізяславського району. Зараз на Хмельниччині вже 32 церкви, що залишили УПЦ МП. Які саме, дізнавайтеся із нашої карти.

Слідкуйте за найсвіжішими новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дима Кучка

    В попів розборки.
  • Oksana Tsishkovska

    Молодці! Мацк@лям немає що робити в Україні
  • Таня Бондар

    В с Гвардійське  Ніхто не переходив до української церкви .Багато людей проти переходу. А інших підкупили  . І багато було людей на зборах католиків  ..чому вони мають вирішувати . Влада ви не тим займається .ПРИПИНІТЬ ВІЙНУ  а не церкви діліть . Якщо церква  Московського патріархату  то Бог один .Нехай Порошенко свій Рошен продає ,а не замилює очі людям церквами. ЩО ЗНОВУ ГРОШІ ТРЕБА ВКРАСТИ ТО ДО ЦЕРКВИ ДОБРАЛИСЬ ГАНЬБА!!!!!!!
  • Игорь Толстюк

    фейк від Махоти.Питання не вирішено.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up