На новий світлофор у Хмельницькому знайшли гроші лише після смертельної ДТП

На новий світлофор у Хмельницькому знайшли гроші лише після смертельної ДТП
На проспекті Миру біля Хмельницькгазу, де у квітні цього року фура збила на смерть 9-річного хлопчика, нарешті з’явився світлофор.

За зверненнями громадян світлофор поставили близько двох тижнів тому. Як стверджують у відділі організації безпеки дорожнього руху ЖКГ, раніше зробити цього не могли через брак коштів. Але тепер на небезпечній ділянці дороги, де раніше була лише дорожня розмітка, з’явився новий пристрій для врегулювання руху.
Нагадаємо, що 27 квітня вантажівка DAF збила маленького хмельничанина. Наразі триває судовий розгляд, батьки загиблого хлопчика вимагають суворого покарання для винуватця аварії.
- Коли сталось смертельне ДТП, ми одразу прийняли рішення встановити світлофор на тому місці, однак на той час не було коштів. Тому ми домовились з Хмельницькгазом, щоб підключити наш світлофор до їхнього світлофорного об’єкта, то було дешевше, і для цього ми виділили кошти з тих, що призначені для утримання світлофорів, - розповідає «ВСІМ» начальник відділу організації безпеки дорожнього руху ЖКГ Олександр Ковальчук. 
Мешканці мікрорайону кажуть, що з появою світлофору переходити дорогу стало безпечніше. 
- Раніше машини на зебрі часто не зупинялись, а їхали навіть тоді, коли бачили, що хтось збирається переходити. Тепер на світлофорі зупиняються, тому сподіваємось, що аварій більше не буде, - ділиться місцева жителька Надія. 
Наразі у місті встановлено 94 світлофорних об'єкти, на яких є 599 транспортних світлофори та 455 пішохідних. Цьогоріч міська рада виділила 3 мільйони гривень на побудову 5 нових світлофорів, за які вже поставили 3: на перехресті Красовського-Толбухіна, Зарічанської-Перемоги та Вінницької-Косарського. Ще планується поставити 2 світлофори на перехресті Толстого-Козацької та Кам’янецької-Димитрова.

 

Відео дня

 

 

 

 

 

 

Для встановлення світлофору знадобилось майже півроку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Alex Saljuk

    Этот светофор если он будет работать так как сейчас ничего не решит!

    Сейчас он включается, где то около 8 утра и работает до 17 вечера! В выходные не работает вообще!!!

    Как детям которые идут со школы, с кружков вечером переходить дорогу если он не работает? В общем если его не включать нормально на 24 часа то трагедия к сожалению может повторится, ведь сейчас темнеет все раньше и раньше и детям придется переходить этот кошмарные переход уже в темноте…

    Если нет возможности (из за интенсивного движения) сделать светофор постоянно рабочим, то сделайте его по требованию, чтоб можно было вызвать зеленый когда он нужен, такие светофоры раньше были у нас в городе да и сейчас они есть в многих городах!
  • Ксенія

    А ЦІКАВО ,КОЛИ НАШІ  " МІСЦЕВІ  ЕКОНОМІСТИ."  ЗНАЙДУТЬ  КОШТИ ХОЧАБ  НА  ОСВІТЛЮВАЛЬНІ  ФОНАРІ  І  МОРГАЮЧИЙ  СВІТЛОФОР  НА  ПРОСПЕКТІ  МИРУ  НАПРОТИ  " З'ЇВ  БИ  САМ.". ХТОСЬ  ХОЧАБ  ОДНОЮ  ІЗВИЛИНОЮ  ПОДУМАВ, ЯКИЙ  ТАМ  СКАЖЕНИЙ  РУХ  І  ДВІ  ШКОЛИ  ПОРУЧ.  ЗАТО ВІД  ПРОСПЕКТА  ПО  РИБАЛКА  В  СТОРОНУ  ОЗЕРНОЇ  ЧЕРЕЗ  КОЖНІ  200 МЕТРІВ.В  НАС  ДОКИ  ГРІМ  НЕ  ВДАРИТЬ - ДЯДЬКО  НЕ  ПЕРЕХРЕСТИТЬСЯ......
  • Анонім

    А ще той світлофор працює тільки вранці, після 17:00 так само машини їдуть на людей а пішоходи пі машини.
  • Анонім

    да, только привыкшие ходить там по пешеходному - так и ходят. не смотря на то, что им КРАСНЫЙ горит...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up