"Після купання миюсь бактерицидним милом і все», - хмельничанка про забруднення Бугу

"Після купання миюсь бактерицидним милом і все», - хмельничанка про забруднення Бугу

На хмельницькому пляжі відпочивальників не поменшало. Звістка про те, що у Південному Бузі купатись небезпечно, не сильно налякала хмельничан. Ті заходять у воду самі й дітям дозволяють. 

У Санепідслужбі порекомендували хмельничанам не купатись на центральному пляжі. Вода забруднена, відтак не відповідає санітарним нормам. Це підтвердили відповідні дослідження. Спеціалісти припустили, що вода у незадовільному стані через забруднення неочищеними стоками. Та чи знають про це мешканці.
 На сайті міської ради жодної інформації про можливу небезпеку для містян немає. Журналісти «ВСІМ» вирішили звернутись в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. 
Начальник Дмитро Білоус каже, що інформування населення проводиться. Однак забороняти купатись у річці вони не мають права, лише попереджати.
- Населення інформуємо. Намагаємось розміщувати інформацію у місцеві ЗМІ. На аварійно-рятувальній станції є гучномовець, а також рятувальник на пляжі у рупор повідомляє про це. На роздягалках ми розмістили інформаційні листки із застереженням та при вході у пляж. Відпочивальників на пляжі так само, як і було. Ми ж не можемо забороняти купатись, ми просто попереджаємо. Таке саме застереження, як на пачці цигарок, - говорить Дмитро Білоус. 
На пляжі людей не менше. У воді купаються як дорослі, так і діти. На шлагбаумі при вході на пляж та інформаційному стенді ледь помічаємо напис: «Просимо утриматись від купання. Адміністрація пляжу». Ні причини, ні пояснення. Та й в очі не кидається. 
Інформаційні листки не привертають увагу відпочивальників
 
Запитуємо у хмельничан, чи вони чули про ситуацію. Більшість відповідає так. Натомість така новина злякала лише одиниці. 
- Я прийшла позасмагати і покупатись, яка б там водичка не була. Після цього миюсь бактерицидним милом і все. Я по собі відчуваю, що ніякої реакції на організм немає, добре себе почуваю. Тому як купалась, так і буду купатись. Це ж здоров’я, - говорить хмельничанка у рожевому купальнику. 
- Вчора і сьогодні купався. Про попередження чув. Рятувальник застерігав, що небезпечно. Вже після цього у воду лізти не буду, - каже хмельничанин із бронзовою засмагою. 
Сам рятувальник на своєму посту говорить неохоче. Мовляв, краще звернутись до мерії. Але запевняє, що за день у гучномовець застерігає відпочивальників утриматись від купання. Щогодини точно. 
У воді хлюпається багато дітей. Мами "вартують" на березі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Дурниці. Там вода в нормі

    Анонім reply Анонім

    ви експерт?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького Від читача 13:55 Ефективність вітамінів у лікуванні опущених ясен 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled 17:33 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 16:23 На Великдень буде дощ: прогноз погоди на тиждень у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up