У Хмельницькому більше півсотні даішників здали кров для поранених в АТО

У Хмельницькому більше півсотні даішників здали кров для поранених в АТО
В рамках проведення всеукраїнської акції до дня жертв ДТП хмельницькі даішники стали донорами.

Зранку біля Хмельницької обласної станції переливання крові зібрались близько п’ятдесяти державтоінспекторів. Майже для всіх процедура переливання крові проводиться не вперше.

- Здаю кров не перший раз, ─ розповідає старший інспектор з особливих доручень відділу автотехнічної інспекції ДАІ у Хмельницькій області Віктор Ціліцінський. Першого разу це було біля 15 років назад. Ця процедура має місце, адже, і для здоров’я корисно і людям можна допомогти, каже інспектор.

Начальник Управління ДАІ УМВС у Хмельницькій області Дмитро Кийов розповідає, що також став донором не вперше.

Відео дня

-  Почуває себе нормально, здав близько 250 мл крові,зазначив начальник, процедура зовсім не болюча.

Як повідомив завідувач відділу заготівлі крові Хмельницької обласної станції переливання крові Ярослав Столяр, сама процедура займає близько 5-6 хвилин. Чіткої цифри щодо того, скільки треба здати крові – немає.

- Ми завжди кажемо, скільки б людей не прийшло, ми завжди раді, пояснює лікар.  За день може бути біля 30 людей. З кожного, хто приходить, можемо взяти максимум 400 мл крові. За добу маємо до десяти літрів, каже Столяр.Завжди є потреба у рідкісних групах з негативним резус-фактором. Це 3 і 4 зі знаком мінус. Донори з такою групою завжди необхідні.

За словами лікаря, працівники ДАІ добре підходять для донорства.

- Державтоінспектори – міцні і надійні. Мають добру комплекцію і фізичний стан, щоб здавати кров, – розповів завідувач відділу заготівлі крові.

Окрім процедури власне здачі крові, працівникам ДАІ за правилами надається обід, грошовий еквівалент у розмірі 32 гривень і довідка про два дні вихідних. Перший – у день здачі, інший можна використати за бажанням впродовж року. Здавати кров для донорства лікарі рекомендують не частіше, ніж раз на два місяці.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 Хмельницькі підприємці отримали по 250 тисяч гривень мікрогрантів photo_camera 12:43 У Лезневому обкрадали будинки. Підозрюваного затримали 12:14 Валюти помітно здорожчали. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:33 148 жінок з Хмельницької громади мають звання «Мати-героїня» photo_camera Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 10:46 У ДТП біля Славути травмувався велосипедист 10:24 На Хмельниччині можливі погодинні відключення світла 09:13 На Хмельниччині перевірятимуть автівки, речі та службові приміщення 20:31 «Такі діти народжуються раз в століття», – мати про загиблого 28-річного Богдана Власюка photo_camera 19:03 Взуття за 10 гривень, посуд – за 100. Репортаж із «барахолки» біля Кам’янецького переїзду photo_camera 18:22 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: кращі голи тижня (ВІДЕО) play_circle_filled 17:43 Двох братів підозрюють в організації схем кібершахрайства: виманили 4 мільйони, — прокуратура 17:20 Розбита голова та пошкоджене майно: деталі конфлікту між УПЦ та ПЦУ в Красилові play_circle_filled 15:41 Хмельницькі правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон photo_camera 14:40 В Україні запустили електронну платформу про усиновлення 13:27 У центрі Хмельницького водій автобуса зачепив припарковане авто і зник з місця ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up