У Хмельницькому для малюків влаштували перегони ходунків

У Хмельницькому для малюків влаштували перегони ходунків
В парку імені Шевченка відбувся фестиваль усвідомленого батьківства, що присвячений міжнародному тижню підтримки грудного вигодовування. На святі дітки встановлювали перші рекорди та «підкріплялись» маминим молоком під час флешмобу.

Свято, до якого Хмельницький долучився вже вчетверте, проводиться на початку серпня кожного року. Цьогоріч фестиваль розпочався майстер-класом з слінгоносіння. Слінг - це пристосування для носіння немовлят, виготовлене зі шматка тканини з двома кільцями для регулювання довжини. У сучасному світі слінги набувають все більшої популярності, хоча почали використовувати їх ще з давніх часів.  Молодим матусям розповіли про користь та практичність слінгів для сучасної жінки. Їм показали як можна потайки годувати груддю в слінгу та навчили правильно носити у них діток різного віку.  

Свято продовжилось п’ятихвилинним флешмобом з грудного вигодовування, де близько 20 матерів, не соромлячись, привселюдно годували своїх немовлят.

 - Я спочатку несерйозно ставилась до грудного вигодовування, однак потім втягнулась і зрозуміла, що це доставляє радість і мені, і дитині. Годувати дитину груддю – то природно і цього не треба соромитись, - ділиться емоціями від флешмобу молода матуся Тетяна Ковбасюк.

Відео дня

 Найбільше глядачів зібрали так звані дитячі олімпійські ігри - перегони повзунків, де дітки віком від 6 до 11 місяців змагались у швидкості повзання. Батьки різними методами намагались зацікавити своїх малюків, щоб вони швидше повзли до фінішу. Новинкою цьогорічного фестивалю було проведення перегонів ходунків.

 - Цього року ми вперше вирішили провести перегони ходунків, оскільки до нас приводять багато діток, що тільки ось-ось почали ходити, - розповідає організатор фестивалю, директор центру розвитку Простір Марина Маліновська.

 Без уваги не залишились і молоді татусі, які змогли показати свої вміння пеленати немовлят. Усі п’ятеро бажаючих вдало справились з поставленим завданням.

Наприкінці фестивалю було оголошено переможців перегонів повзунків та ходунків.  Вона отримали цінні призи від організаторів.       

   - Ми плануємо не зупинятись лише на фестивалі усвідомленого батьківства, маємо багато ідей щодо подібних заходів, зокрема хочемо в найближчому майбутньому провести у Хмельницькому парад дитячих візків, - ділиться планами Марина Маліновська.
 
Консультант з грудного вигодовування Катерина Тюріна ділилась досвідом з годуючими матерями

Майстер-клас з зав'язування слінгу

Нагородження переможців перегонів ходунків

 
П'ятихвилинний флешмоб з грудного вигодовування

Матусі допомагають своїм діткам швидше дійти до фінішу

Вікторія Барицька

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up