Пам'ятник Миколі Островському біля ліцею №17 демонтували

Пам'ятник Миколі Островському біля ліцею №17 демонтували
  • Біля ліцею №17 стояв пам’ятник письменнику Миколі Островському.
  • Скульптура підпала під декомунізацію.
  • На місці пам’ятника залишилась яма.

Перед входом до ліцею №17 з 1964 року стояв пам’ятник радянському письменнику Миколі Островському. 22 січня директор міського департаменту освіти і науки з радістю повідомив, що цієї скульптури більше немає біля освітнього закладу. Її демонтували.

Поки символи не змінюються, як написав Роман Миколаїв. Дійшли лише до демонтажу. Що буде далі, поки не знають ні в ліцеї, ні в департаменті освіти і науки. Керівник останнього каже, що він не може втручатися у вирішення таких питань.

Відео дня

 - Це є територія ліцею. Саме він має вирішувати, що буде на місці пам’ятника. Коли будуть якісь пропозиції, то будемо розглядати. Особисто я б робив майданчик. Але я не директор ліцею, - прокоментував vsim.ua Роман Миколаїв.
На місці пам'ятника залишилася яма.Звернулися ми й до директора ліцею №17 Вадима Пірога. На запитання про те, що буде на місці пам’ятника, він відповів досить коротко.

 - Ми ще не знаємо. Будуть пропозиції, будемо думати. Але щось поставимо. Не буде ж там діра посеред подвір’я, - каже Вадим Пірог.

Коли з'являться ідеї і буде проект нового пам’ятника чи чогось іншого, то джерелом фінансування його реалізації може стати сам ліцей. В департаменті освіти також не виключають залучення коштів із міського бюджету чи меценатів. Кажуть, що все залежатиме від вартості. Пам'ятник Миколі Островському було встановлено 1964 року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Евгений Белоусов

    Краще,  поставити дерев"яного ідола
  • Илья4 Мельник4

    Шевченко как запасной вариант....

    Мастер Автополив reply Илья4 Мельник4

    Да, заставить все Шевченком , замисть Ленина :)

    Нам давно нужны памятники с съемными головами. У нас в стране все так неоднозначно :)

    Сергій Якубенко reply Мастер Автополив

    у нас вже все наскільки харашо, шо тільки памятники псують картіну ідеальності. робочі місця є, зарплата висока, ціни нормальні, дороги класні...
  • Іра Шубравая

    мабуть,доречною була б композиція,що символізувала б девіз ліцею -"per aspera ad astra" - крізь терніі до зірок
  • Мастер Автополив

    Памятники - они с ц у к а сдачи не дают. А вот отправить бы Романа Мыколаива в первых рядах атаки Донецк декоммунизировать, вот то бы жиденько у него бы потекло 100% Камент не удаляйте.

    Лариса Вернигора reply Мастер Автополив

    Як гидко читати. Скільки вже переселенці мають вказувати як жити і що кому робити...як ви задовбали своіми порадами.

    Max reply Лариса Вернигора

    Во-во! Давно со своего хутора в Проскуров переехала?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up