Як хмельничани можуть відслідкувати якість повітря в місті

Як хмельничани можуть відслідкувати якість повітря в місті
Фото - "Місто"
  • У Хмельницькому можна буде моніторити якість повітря.
  • Інформацію можна буде відслідкувати на Геопорталі.

Вісім спеціальних приладів розмістили у навчальних закладах різних мікрорайонів міста. Закупили обладнання за кошти міського бюджету. На все пішло близько 38,8 тисяч гривень. Про це інформують у пресслужбі міської ради.

8 станцій моніторингу повітря з додатковою функцією підігріву розмістили у таких закладах:

  • ВПУ №25 (мікрорайон Виставка);
  • НВК №9 (мікрорайон Ракове);
  • СКЦ "Плоскирів" (мікрорайон Гречани);
  • ЗОШ №13 (мікрорайон Лезневе);
  • СЗОШ №1 (Центральна частина міста);
  • СЗОШ № 19 (мікрорайон Ружична);
  • ДНЗ №56 (мікрорайон Озерна);
  • СЗОШ №18 (мікрорайон Дубове).

Датчики в режимі реального часу будуть подавати інформацію про стан повітря на сайт eco-city.org.ua. До слова, інформація оновлюється кожні 10 хвилин.

Відео дня

Проект реалізували в рамках Програми “Громадські ініціативи”.  Сервіс доступний на Геопорталі Хмельницької міської ради, до якого під’єднано карту моніторингу якості повітря (розділ «Екологія та Благоустрій»/Карта).

Як це працює:

Аби перевірити якість повітря,потрібно вибрати на карті мікрорайон і за відповідною позначкою навчальний заклад, на будівлі якого встановлений прилад моніторингу повітря. Наразі стан повітря у Хмельницькому характеризується як «хороший», проте мали місце поодинокі випадки, на окремих станціях, де стан повітря був «задовільний», відповідно індекс якості повітря (AQI) коливався в межах 35-60 балів (довідково: 0-50 балів - хороший, 51-100 балів - задовільний, 101-150 балів – помірно забруднений).

Довідка:

Геопортал є публічною частиною геоінформаційної системи Хмельницької міської ради, яка впроваджується в рамках співпраці у Проєкті «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI), що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В системі вже є такі реєстри:

  • адресний реєстр;
  • реєстр рекламних засобів;
  • реєстр тимчасових споруд;
  • міський земельний кадастр;
  • містобудівний кадастр і документація. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up