38 хмельничан підхопили хворобу Лайма. Чим вона небезпечна

38 хмельничан підхопили хворобу Лайма. Чим вона небезпечна
  • З кожним роком все більше хмельничана заражається хворобою Лайма від кліщів. 
  • Лише за 8 місяців цього року захворіло майже 40 людей. 
  • Чи небезпечним є захворювання та як його уникнути?

Протягом двох останніх років у Хмельницькому зросла кількість хворих на хворобу Лайма. Так, якщо у 2016 році зареєстрували лише 10 випадків, а в 2017 році – 42, то за 8 місяців 2018 року цю хворобу діагностували у 38 хмельничан.

Медики кажуть, що захворюваність підвищилась через те, що зросла кількість кліщів у навколишньому середовищі. До того ж, багато з них заражені бореліями, які є небезпечними для людини. 

Які ознаки хвороби

Хвороба Лайма відноситься до особливо небезпечних інфекцій, при ній вражаються насамперед серце, нервова система та опорно-руховий апарат. Якщо вчасно не пройти курс лікування, то це може призвести до серйозних наслідків.

Відео дня

Ознаками цієї хвороби є: головний біль, що інтенсивно зростає, підвищення температури тіла, нудота, безсоння, запаморочення, турбують болі в м’язах шиї, спини, кінцівок. Пізніше на тілі з’являються так звані блукаючі ерітеми червоного кольору, які сьогодні можуть бути на одному місці, а взавтра на іншому.
Що ж потрібно знати з метою профілактики?

Як уникнути хвороби Лайма

– обирати світлий однотонний одяг, який закриває відкриті ділянки шкіри і щільно прилягає до тіла, тобто одягнути довгі штани з резинками внизу, сорочку з довгими рукавами, капелюх, куртку з каптуром, закрите взуття.
– обов’язково час від часу оглядати своє тіло на наявність кліщів. Особливу увагу слід приділяти таким місцям на тілі як пахви, шия, внутрішня поверхня стегон куди частіше присмоктуються кліщі.
– необхідно користуватися захисними аерозолями (репелентами) від кліщів.

Якщо ви знайшли на собі кліща необхідно звернутися до травмпункту чи територіального лікувально-профілактичного закладу. Там видалять кліща, оброблять місце укусу, розкажуть як бути далі. Для встановлення зараженості кліща необхідно його дослідити в лабораторії особливо небезпечних інфекцій по вул. Храновського 12. Після такого дослідження, лікарем приймається рішення, щодо обстеження та лікування потерпілого.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vera Corolyova

    Борелии в кавычках - что это за новое(?) в мед.терминологии?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:16 Тіла двох потопельників дістали з водойм рятувальники на Хмельниччині 12:30 На Хмельниччині вбили 75-річного пенсіонера 11:15 Мешканцю Хмельниччини дали умовний термін за вбивство собаки 10:12 За весну на Хмельниччині висадили майже 2,9 мільйона дерев photo_camera Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 10:00 Шукаєте де вигідно придбати будівельні матеріали? Добірка будівельних баз та магазинів 09:08 У Хмельницькому проводять онлайн-опитування про громадський транспорт (АНКЕТА) 20:42 Предстоятель ПЦУ Епіфаній відвідав Хмельниччину (ФОТО) 19:53 На Хмельниччині попрощались із чотирма захисниками України. Хто вони 19:14 На Хмельниччині правоохоронці врятували від загибелі трьох кошенят (ФОТО) 18:34 Понад 110 тисяч виманили "мобільні оператори" у двох жителів Кам'янеччини 17:51 Робота у Хмельницькому: є 367 вакансій (СПИСОК) 17:17 Смертельна аварія поблизу Хмельницького: водій «BMW» влетів в дерево і загинув 16:58 Погрози відключити світло та виселити: деталі конфлікту у садівничому товаристві «Дружба» 16:16 Прокуратура позбавила підприємця землі вартістю понад 1 мільярд гривень 15:37 10 найпопулярніших сімейних лікарів Хмельницького: рейтинг за деклараціями 15:04 За збиття поліцейської та двох військових водій з Хмельниччини уник покарання 14:21 На Хмельниччині зростає захворюваність на вітряну віспу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up