Чи існує безпечна доза алкоголю? - шокуюча відповідь МОЗ

Чи існує безпечна доза алкоголю? - шокуюча відповідь МОЗ
Фото: golosherson.co.ua
  • Вчені назвали алкоголь головною причиною смертності та інвалідності для людей у віці 15-49 років.
  • І якщо ви вважаєте, що "кілька крапель" не вплинуть на здоров'я, то помиляєтесь.

Чи можна пити алкоголь без шкоди для здоров'я? Дехто вважає, що якщо випити трішки, то нічого поганого не станеться і на здоров'ї "сто грам" не позначиться. Та як переконує виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, не все так просто. Про небезпеку спиртного вона написала на своїй сторінці у Facebook. 

Супрун вказує на нещодавні дослідження науковців міжнародної колаборації Global Burden of Diseases. Вони з'ясували, як впливає алкоголь на організм людини та визначили безпечну дозу алкоголю. Як виявилося, її не існує.

"Незалежно від кількості, вживання алкоголю призводить до втрати здоров'я та життя", – йдеться у дописі Супрун.

Відео дня
blockquote>

Також Супрун додала, що вчені провели масштабне дослідження: проаналізували дані за 26 років зі 195 країн. Вони з'ясували, що алкоголь – це головна причина смертності та інвалідності для людей у віці 15-49 років та сьома причина для всіх вікових груп у світі.

До основних причин смертності, спровокованої алкоголем, відносяться серцево-судинні захворювання, різні види раку, цироз печінки, інфекційні хвороби, аварії,
травми.

"Результати дослідження суперечать багатьом рекомендаціям щодо переваг для здоров’я споживання алкоголю в помірних дозах. Те, що мінімальне вживання алкоголю трохи знижує захворюваність на ішемічну хворобу серця, не перекриває його шкоди від інших хвороб у довгостроковій перспективі. Тобто всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями", – підсумувала Супрун.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Юрій Петрович

  • Юрій Петрович

    Алкоголь в малих дозах нешкідливий в будь-якій кількості!!!! Мій дідусь, у свої 85 років до сніданку не приступив без своїх 100 грам в келішку. Як би ви його не по припрошували!! Коли потрапив до лікарні, і зробили аналіз крові, лікарі не могли повірити що це його кров, з такими показниками, що ще не в кожного здорового таке можливе!!! А сидіти і з кабінету писати, особливого ума не треба. Хай піде, Супрун, і відоежить в лікарні в палаті, 3#4 метри, де є три ліжка з колесиками, троє лежачих, і в палаті +26+27 градусів цельсія, без кондіціонера, провітрювати не можна, вікно не відкривати. В душ не сходиш, бо є ванна чавунна, але труби стоку обрізані, а сама ванна слугує як склад для сумок і пакетів. Отак і приходиться в тазіку льопатися, бо інакше можна завонятися.

    Олег Шон reply Юрій Петрович

    Ще один "шедевр"..., польот думки Супрун, ті журналісти десь "злизали"... :-) Уморили...тримайтеменечетвером -:))))))))))))) АгроФітнес в неї, бля... її б на хоча б на 10 соток барабольки...пісня мала би зовсім друге забарвлення, а не небо в алмазах і з попугайчиками!

    Небо в алмазах

    Выражение из пьесы А. П. Чехова "Дядя Ваня" (1897). В 4-м действии Соня, утешая усталого, измученного жизнью дядю Ваню, говорит: "Мы отдохнем! Мы услышим ангелов, мы увидим все небо в алмазах, мы увидим, как все зло земное, все наши страдания потонут в милосердии, которое наполнит собою весь мир, и наша жизнь станет тихою, нежно, сладкою, как ласка".

    https://vsim.ua/Zdorovya/misiya---vikopati-kartoplyu-i-vizhiti-poradi-dlya-lyubiteliv-gryadok-v-10716926.html

  • Олег Шон

    "Новина" злизана з сайтів "жовтої преси", там теж посилання надавалося.... Ага 28 млн людей у 195 країнах вона дослідила...(Основна діяльність "работала в диагностической радиологии женского здоровья в Нью-Йорке, впоследствии стала исполняющим обязанности директора в области диагностической радиологии молочных желез ".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up