Як допомогти волоссю пережити зиму

Як допомогти волоссю пережити зиму
  • Зима — нелегке випробування для нашого організму.
  • На зміну погоди реагують також наша шкіра та волосся.

Шкіра голови в холодну пору потребує більшого зволоження. Можливо, тому взимку голова жирніє втричі швидше, ніж в інші сезони. І справа тут не в головному уборі чи його відсутності, а в тому, що наш організм робить все, аби волосся не псувалося на холодному повітрі, в результаті чого залози виділяють більше жиру.
Волосся потребує зволоження
Оскільки взимку повітря в приміщеннях зазвичай сухіше, ніж літом, ще й опалювання додатково висушує його, волосся серйозно страждає від недоліку зволоження, стає сухим, тьмяним та ламким, особливо на кінчиках. Шкіра голови пересихає, і кінчики волосся починають сіктися. Може навіть з'явитися суха лупа.
Щоб цього не сталося, потрібно збільшити інтервали між миттям голови, підібрати шампунь, який би добре зволожував волосся і в той же час ефективно його очищував. Шампунь слід використовувати в залежності від типу вашого волосся та його стану (для сухого, жирного, нормального, пошкодженого, пофарбованого, посіченого, тонкого, ламкого тощо). Підібравши шампунь, не забувати й про кондиціонер. Якщо, наприклад, волосся дуже посічене, має сенс придбати кондиціонер-спрей і розпилювати його на кінчики в міру необхідності. Також можна скористатися олійками, сироватками та маслами. Дія цих засобів дуже проста — олійка «склеює» кінчики і не дає волоссю сіктися. Час від часу волосся потрібно зрізати. За місяць воно, як правило, відростає на приблизно на сантиметр. Якщо зрізати раз на два місяці по півсантиметра, то півтора все ж залишаться, проте, завдяки ножицям, у волосся відкриється «друге дихання». Зараз навіть уже існує нова технологія у боротьбі з посіченим волоссям — так звана стрижка «гарячими» ножицями.
Намагайтеся взимку чим поменше користуватися феном для висушування волосся, використовуйте його тільки у разі великої потреби. Фен висушує й до того слабке волосся, робить його ламким.
Бережіть шкіру голови
Догляд за шкірою голови теж повинен бути ретельним. Для цього підійдуть спеціальні олійки та бальзами, які наносять на корені волосся. Ці засоби підживлюють шкіру голови, усувають суху лупу. Олійку потрібно наносити хоча б за півгодини до миття голови. Розподілити рівномірно по шкірі, потримати так і змити. Результат не забариться.
Якщо ви використовуєте для миття голови засіб «2 в 1», то це негативно впливатиме на стан вашого волосся. Шампунь та бальзам мають бути окремо, а не у одному флаконі. Шампунь повинен бути прозорим, без перламутру, тоді він добре вимиє голову, зате бальзам, навпаки, з перламутром, для підживлення волосся. Шампунь «2 в 1» - це дорожній варіант, а не універсальний засіб. Змивати кондиціонер бажано не відразу ж після нанесення. Хоча б раз на тиждень залишайте його на волоссі хвилини на 3-5 і лише потім змивайте.
Зверніть увагу й на щітку для волосся. Вона у жодному випадку не повинна травмувати шкіру голови та видирати волосся. Взагалі-то волосся любить дерево, тобто дерев'яні гребінці та щітки, які найменше травмують волосся. Окрім цього, необхідно регулярно (а бажано щодня) робити масаж — це покращує кровообіг.
Дієта для гарного волосся
Взимку, коли зволоження для волосся життєво важливе, потрібно вживати не менше восьми склянок води щодня. Але не потрібно забувати, що кава, чай, алкоголь — це зовсім не замінники води. Навпаки, вони сприяють виведенню рідини з організму, а значить — позбавляють волосся необхідної йому вологи. Тому якщо ви випиваєте, наприклад, чашку кави, компенсуйте її склянкою води.
Взимку нас часто тягне на вуглеводи, але необхідно пам'ятати, що солодке та борошняне — це не ті продукти, які потрібні нашому волоссю. Для нього набагато корисніші риба, курятина, свіжі фрукти, овочі, хліб з висівками, коричневий рис тощо.включіть ці продукти до свого раціону, і ваше волосся буде вам вдячне.
Консультант статті косметолог-візажист Оксана Куян
Корисні поради
Олія чайного дерева. Для очищення волосся та волосяних фолікул додайте 5-10 крапель олії чайного дерева до разової порції свого шампуню чи кондиціонера. Залишіть шампунь чи кондиціонер на кілька хвилин, сполосніть.
Якщо волосся дуже сухе, можна втирати шампунь з олією чайного дерева в шкіру голови, залишити на 10 хвилин, сполоснути. Можна змочувати щітку чи гребінець для волосся у розчині — три краплі олії чайного дерева на склянку гарячої води.
Відновлюючі шампуні та кондиціонери. Вони ідеально підходять для щоденного застосування. Ефективно очищують волосся, додають йому блиску, укріплюють структуру та покращують зовнішній вигляд. Бажано використовувати шампуні на основі трав, вони багаті натуральними рослинними екстрактами, які пом'якшують, живлять і кондиціонують волосся та шкіру голови.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    мы много базарим,И НИХЕРА неделаем.А нужно уже сегодня,нашых железных лошадей,ставить поперек всех трасс и дарог Украины!!!Майдан показал,что нам,ненужны не-те не другие.Нам нужны МЫ!;-СПЛАЧЕННЫЕ В ЕДИНОЕ И ЦЕЛОЕ!!!. НО у нас в нашых головах много пунктов;первый;МЫ себя щитаем, как минимум средним класом;РАЗУЙТЕ ГЛАЗА.А ещё лутше сказать себе правду;У нас в Украине;80-процентов;бедных и нищих.И чем скорей мы это осознаем,тем больше у нас шансов выжыть в этой-стране.С каждым годом нас всё менше;НО лозунг(МОЯ ХАТА СКРАЮ Я НІ ЧОГО НЕ ЗНАЮ);актуален и-сегодня.Я НЕ ПРИЗЫВАЮ К РЕВОЛЮЦЫИ;Нам нужны организованные СТРАЙКИ;Побухать мы находим и -время и денги;за любую партию поорать мы тоже (казаки);А за себя и ближнего постоять;у нас кишка-тонка. 16.12.2008.Серёга Ульянов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up