Медик після універу. Ольга допомагає вагітним у 16 і складає меню для дітей

Медик після універу. Ольга допомагає вагітним у 16 і складає меню для дітей
  • Ольга Проскурович працює в міській дитячій лікарні на двох посадах.
  • Стаж її роботи складає 8 років.
  • Молода лікарка говорить на відверті теми з підлітками й складає меню для малих пацієнтів.
  • В інтерв’ю вона розповіла про допомогу вагітним у 16, підліткові суїцидальні ігри й свій досвід роботи з юним поколінням.

Ми продовжуємо знайомити вас із молодими фахівцями, які працюють в хмельницьких медзакладах. У рамках проєкту “Лікар до 30” відбулися інтерв’ю з різними спеціалістами. Гінеколог, лор, педіатр, офтальмолог, сімейний лікар - про них зможете дізнатися більше за посиланнями в кінці матеріалу. Усі фахівці діляться історіями зі своєї роботи, розповідають про шлях в медицину та особисте життя. 

Цього разу знайомимося із молодою лікаркою, яка обіймає дві посади одночасно. Йдеться про Ольгу Проскурович. У свої 30 вона працює за двома спеціальностями - підлітковий терапевт та дієтолог. Також медик є завідувачем одного з відділень міської дитячої лікарні. Про своє дитинство, шкільне життя, студентство і роботу з юним поколінням лікарка поділилася із нами. Спойлер: дещо з її розповіді доведеться “намотати на вус” багатьом батькам.

“Дівчина-практикантка, а коли лікар прийде?”

Ми домовлялися зустрітися й поспілкуватися з Ольгою посеред робочого тижня. Однак зустріч довелося перенести, через великий обсяг роботи фахівця. Врешті молода лікарка знайшла “вікно” для інтерв’ю. 

Відео дня

Дитинство Ольги Проскурович пройшло в Ярмолинецькому районі. Вона згадує, що завжди цікавилася усім, що стосувалося медицини. Наприклад, заглянути місце чиєїсь рани чи бути там, де надається лікарська допомога. Єдине, чого боялася, мов вогню - ін’єкцій. 

У школі майбутня лікарка навчалася “на відмінно”. Тож в результаті - на її шиї опинилася золота медаль. А ще вона була старостою класу. Саме це, каже Ольга, стало корінням її майбутніх задатків лідера. Саме в старших класах вона зробила свідомий вибір піти в медицину. 

Ольга Проскурович навчалася в Буковинському державному медичному університеті. Вступила на бюджет. Згадує, що здобувати освіту було важко. Бувши першокурсницею, вона зіткнулася не лише з великою кількістю предметів та інформації, а й із запровадженням нової системи навчання. Ускладнювала все відсутність можливості черпати інформацію з інтернету. Тож Ольга мусила годинами “зависати” в бібліотеках. 

З усіх дисциплін найбільше до душі лежала терапія та акушерство. Втім стати на стежку, скажімо гінекології, не вдалося. Як і всіх бюджетників того часу, Ольгу відправили у сімейну медицину. За цим фахом вона й потрапила в інтернатуру. Саме в той період вона вперше здобула серйозний досвід роботи. 

Ольга Проскурович пригадує, як проходила інтернатуру в пульмонологічному відділенні обласної лікарні. Каже, що тоді під її особисту відповідальність вперше залишили пацієнтів. Останні як медика її не сприймали. Через юний вигляд Ольги, весь час її запитували: “А коли лікар прийде?” 

Нет описания.

Після інтернатури Ольгу розподілили на роботу в Ярмолинецьку центральну районну лікарню. Однак душею медик тяготіла працювати з дітьми. Тож вже за місяць перевелася в Хмельницьку міську дитячу лікарню, де почалася робота з підлітками. 

Сучасні підлітки роблять порізи на тілі й беруть участь в небезпечних квестах

Коли в міській дитячій лікарні з’явилося відділення під назвою “Клініка дружня до молоді”, Ольга перейшла туди працювати. Робота полягає в наданні медичних послуг та підвищення інформативності підлітків з різних питань. Юнаки та дівчата можуть звертатися до закладу анонімно. Таким чином розповідати про свої проблеми й отримувати варіанти вирішення. Фахівці, які працюють у відділенні, проводять для підлітків тренінги. Їхня тематика - різна. Від гінекології до психології.

Трохи більше, як рік тому, Ольга Проскурович стала завідувачем відділення. Зізнається, що подекуди отримує такі запитання від батьків пацієнтів: “А коли ви закінчили університет? А ви інтерн?” Розповідаючи це, лікарка посміхається. І додає - що у таких випадках говорить про стаж своєї роботи. На сьогодні він складає 8 років. 

Молода лікарка розповіла, що до їхнього відділення потрапляють як хлопці, так і дівчата. Серед популярних проблем - анорексія і надлишкова вага. Ольга Проскурович каже, що причина цього криється в психології. 

Рання вагітність - поширені випадки серед підлітків. Акушер-гінеколог, який працює у відділенні, якось мала вагітну 12-річну пацієнтку. А Ольга Проскурович працювала із  16-річною дівчиною, яка завагітніла.

Нет описания.

Лікарка розповідає про інші страшні популярні речі серед підлітків. Зокрема - суїцидальні квести. Такі ігри змушують проходити різні рівні. На кожному з них завдання: від легких до важчих. А дійти все може навіть до самогубства. Ольга каже, що спершу юнаків і дівчат змушують здійснити щось просте, на кшталт крику в громадському місці. Пізніше - намалювати певні позначки на своєму тілі. А потім автори квестів провокують підлітків на щось страшніше. 

Ще одним поширеним явищем є умисне пошкодження свого тіла. Все це, каже медик, аби привернути до себе увагу. У цьому та вище описаному випадку з дітьми та їхніми батьками працюють психологи. Адже подібні проблеми напряму пов’язані з погодою в сім’ї. 

Окрім роботи завідувача, Ольга працює в міській дитячій лікарні дієтологом. Цю посаду їй запропонували пів року тому. Вона розробляє меню для хворих пацієнтів. Розповідає, що займатися цим цікаво. Оскільки вона завжди мала інтерес до гастроентерології. А нинішня спеціальність перегукується з її вподобаннями. 

Молода лікарка зізнається - іноді втомлюється. Та жага до роботи прокидається, коли вона бачить позитивний результат. Скажімо, підлітків, які дослухаються до їхніх тренінгів чи задоволених батьків рівнем харчування в медзакладі. 

Ольга Проскурович розповіла, що незаміжня й не має дітей. Та сумувати, каже, ніколи. Її тішать оптимістично налаштовані пацієнти та друзі. 

Читайте також:

Лікар після універу. 28-річна Євгена полюбила медицину через жаб

Лікар до 30. Дитячий офтальмолог Олександр запросив журналістів на операцію

Медик після універу. Як гінеколог Тарас допомагає народжувати хмельничанкам

Медик після “універу”. Дитячий лор Валентин малює з пацієнтами та навчає батьків

Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шоломі

Медик до 30: хмельничанка Аліна розповіла про шлях від танців до роботи в інфекційній лікарні

Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька

Лікар до 30. Розповідаємо про молодих медиків Хмельницького

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Максим Павлов

    Радий знайомству з Ольгою Проскуравич.

    Вона дійсно гарна та світла людина . Допомогає у формуванні та пропаганді здорового СПОСІБУ життя !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up