Під час свят складно контролювати кількість продуктів, що потрапляють до тарілки. Саме від цього навантаження й з’являються симптоми переїдання. До них належать: бурчання в животі, відчуття важкості у шлунку і поганий сон.
Зловживання їжею за святковим столом відповідно має свої наслідки. Серед них: зайва вага, проблеми з травленням і печінкою, ендокринні порушення із гормональними збоями та ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Хмельницький гастроентеролог Оксана Заремба каже, що навчитись не переїдати можна. Для цього варто дотримуватись трьох порад:
Більшість людей вважають, що посприяти легкому перетравленню їжі можна за допомогою фармацевтичних засобів. Однак за словами керівника МОЗ, Уляни Супрун - шлунку це не допомагає.
Щоб уникнути переїдань, варто ретельно слідкувати за трапезою. Та якщо розрахувати страви не вийшло, слід на якийсь час змінити раціон харчування.
Хмельницький гастроентеролог Оксана Заремба радить наступного дня харчуватись переважно фруктами та овочами або провести сокову терапію. Необхідно протягом дня випити 1,5 л свіжовичавленого соку, розведеного мінеральною водою.
Доки святкові страви не мерехкотять перед очима, запам’ятайте: яке б задоволення не приносила їжа, вона не варта вашого здоров’я.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.