Життєва позиція: Перше вересня – пора приємних подарунків

Життєва позиція: Перше вересня – пора приємних подарунків

Літо завершилося і перший дзвінок покликав школярів за парти. Навчальний рік у Хмельницькому і Волочиському районах та в місті розпочали з урочистої лінійки у кожному навчальному закладі, на якій традиційно зібралися всі – учні, вчителі та батьки. До Дня знань долучився народний депутат України Сергій Лабазюк особисто та його представники.

Марафон перших дзвінків розпочався у Ружичанському НВК. Там відзначили подвійне свято – День Знань та 50-річчя школи. Рідний заклад з ювілеєм прийшли привітати і перші випускники, і педагоги-ветерани. Тож не дивно, що до цього свята у школі готувалися рік.

«Ми ще в минулому році створили оргкомітет і намагалися максимально залучати всіх до організації. Дуже приємно, що відгукнулися всі – і представники влади, і благодійний фонд «Ми поруч»,  - розповідає директор Ружичанського НВК Ірина Мельничук.

Від імені Сергія Лабазюка його помічники привітали вчителів та учнів школи з ювілеєм та стартом навчального року. За свою щоденну працю та любов до дітей педагогічний колектив школи отримав подарунок. Тепер вчителі та інші працівники закладу матимуть змогу відвідати культурну столицю країни – місто Львів – аби набратися сил та вражень на наступні 9 місяців роботи.

«50 років – це важлива дата. За ці півстоліття ви маєте, чим похизуватися та чим пишатися. Ні для кого не секрет, що найвища похвала для вчителя – це здобутки його вихованців, а цих нагород у вас за 50 років назбиралося чимало. Тож Вам залишається лише підтримувати цю тенденцію та примножувати цей успіх, а ми вам у цьому допоможемо», - звернувся до присутніх помічник нардепа Юрій Гуцалюк.

Представники Сергія Лабазюка з нагоди 1 вересня привітали  школярів у Чорноострівському НВК та Немиченській ЗОШ. Побажали учням нових здобутків та звершень й вручили цінні подарунки, які в подальшому сприятимуть навчальному процесу. Так, Чорноострівський НВК отримав сертифікат на придбання електричного дзвоника, а Немиченська ЗОШ – телевізор.

Вже 3-ого вересня шкільний дзвінок покликав школярів міста Хмельницького. Помічники народного депутата привітали учасників навчального процесу в НВО №28 та ЗОШ №25. Крім того, долучилися до урочистої лінійки в Хмельницькому спеціалізованому ліцеї-інтернаті. Тут готують випускників, які з року в рік показують високі знання за результатами ЗНО. Аби діти підкорювали не лише навчальні вершини, а й спортивні, від імені народного депутата вручили сертифікат на ремонт басейну.

 «У благодійному фонді «Ми поруч» постійно підтримують обдаровану та спортивну молодь. Тож цього разу ми вирішили не зраджувати традиціям та сприяти майбутнім спортивним здобуткам наших дітей. Ми віримо, що цей вклад нам невдовзі повернеться сторицею у вигляді медалей, кубків та здорової нації», - розповідає  помічник народного депутата Сергія Лабазюка.

У Волочиському районі перший дзвінок також відсвяткували з піснями, вітальними словами та приємними подарунками. Представники Сергія Лабазюка відвідали 11 закладів краю, аби привітати педагогічні колективи, учнів та батьків зі святом. Принагідно вручили цінні подарунки, які будуть допомагати школярам здобувати знання, а педагогам стануть додатковим інструментом під час навчального процесу. Так, за сприяння народного депутата школи та дитячі садки Волочиська та району поповнилися спортивним інвентарем, комп’ютерною та морозильною технікою. Крім того, на розвиток закладів подарували й грошові сертифікати.

«Ми всі чудово розуміємо, що майбутнє країни – це наші діти. І ми маємо докласти максимум зусиль, аби наші школярі та дошкільнята зростали на навчалися в комфортних умовах. Власне, один із напрямків роботи Сергія Лабазюка та його помічників - підтримка навчальних закладів, зокрема й фінансова», - розповідає помічник нардепа Валентина Ряба.

За сприяння Сергія Лабазюка здійснюються дитячі мрії. Учениця Соломнянської школи Ангеліна Лозінська  отримала музичний інструмент, який придбали за фінансування Сергія Лабазюка та бюджету районної ради. Дівчинка у цьому році закінчує  школу і планує своє життя пов’язати з музикою, а баян допоможе їй досягти поставленої цілі.  

«Дякую всім, хто долучився до того, аби я тримала цей інструмент в руках. Саме ви змушуєте повірити в те, що мрії мають здатність збуватися, головне – вірити і йти до своєї мети», - ділиться враженнями Ангеліна.

Ще двома приємними подіями відзначився перший день навчального року у Волочиському районі. Діти сіл Писарівка та Попівці, а це, до слова, 54 та 17 дітей відповідно, переступили поріг нових дитячих садочків. Оновити два приміщення вдалося спільними зусиллями Сергія Лабазюка, місцевої влади та меценатів.

«Відкриття дитячого закладу – це показник того, що демографічна криза ні Писарівці, ні Попівцям не загрожує. Це означає, що тут з року в рік народжуються маленькі українці, а їх батьки залишаються у селі, аби розбудовувати рідний край та країну вцілому. Писарівка та Попівці доводять, що українське село має майбутнє, попри будь-які слова скептиків», - зазначив Сергій Лабазюк.

Так, саме за сприяння нардепа на реконструкцію ДНЗ в селі Попівці було виділено 750 000 гривень субвенційних коштів. За ці кошти вдалося фактично прибудувати до Поповецької ЗОШ нові стіни та дах, аби збільшити простір для вихованців дитячого садочку. Для того, аби учні та дошкільнята мали змогу розвиватися духовно, Сергій Лабазюк вручив сертифікат на придбання музичної апаратури.

У сусідній Писарівці «під садочок» відновлювали занедбану будівлю, яка довгий час пустувала. На реконструкцію приміщення виділили близько 2 100 000 гривень, з них – 663 000 гривень виділили з державної казни за сприяння Сергія Лабазюка. Ці кошти спрямували на реконструкцію котельні та теплової мережі закладу, а також на утеплення фасаду будівлі. З нагоди свята – старту нового навчального року – народний депутат подарував закладу сучасний телевізор, адже виховання  дітей не може обходитися без техніки. 

Крім того, коштами благодійного фонду «Ми поруч» на території закладу був встановлений сучасний спортивний майданчик, аби діти мали можливості для всебічного розвитку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up