Молодят у Хмельницькому розписуватимуть дорожче і швидше (ДОКУМЕНТ)

Молодят у Хмельницькому розписуватимуть дорожче і швидше (ДОКУМЕНТ)
В управлінні юстиції у Хмельницькій області планують підвищити плату за платні послуги, які надають у ДРАЦСах Хмельницької області.

Відповідний проект наказу оприлюднено на сайті відомства. Останній раз ціни встановлювали три роки тому, у 2011 році.

Урочиста державна реєстрація шлюбу у робочі дні наразі коштує молодятам 60, 90 або 120 гривень, залежно від тривалості обряду. Це півгодини, 45 хвилин чи година. Тепер мінімальний час церемонії скоротили вдвічі. Розпис від 15 хвилин коштуватиме 95 гривень, від 20 хвилин – 120 гривень, а якщо ваша церемонія збільшиться ще хоча б на 5 хвилин, ціна підніметься до 160 гривень.

Розписуєтеся у вихідні? Будьте готові викласти від 190 до 320 гривень. Для порівняння, діючі ціни – від 120 до 240 гривень.

Відео дня

Розпис за межами ДРАЦСу коштуватиме 600 гривень, проти попередніх 500. Це у робочі дні. А якщо ваша виїзна церемонія відбуватиметься у суботу чи неділю – готуйтеся викласти 1300 гривень. Діюча ціна – 1000 гривень.

Як йдеться у повідомленні, документ пропонують обговорити громадянам. Та у який спосіб висловити свою думку – в управлінні не вказують. Наказ набуде чинності через 10 днів після державної реєстрації.

Більше платимо за все:

- пошук актового запису цивільного стану без повідомлення заявником даних про рік державної реєстрації акта цивільного стану: +10 гривень, з 20 до 30 гривень за один рік.

- пошук запису в метричних книгах, складених іншою ніж українська мовою до утворення органів державної реєстрації актів цивільного стану, за відсутності даних про рік складення запису: +10 гривень, з 20 до 30 гривень за один рік.

- видача запрошення із зазначенням дати державної реєстрації шлюбу: +10 гривень, з 50 до 60 гривень.

- надання правової допомоги, що включає складення заяв (анкет, прохань), у вирішенні питання щодо повторної видачі свідоцтв та інших документів про державну реєстрацію актів цивільного стану (один документ) відділами державної реєстрації актів цивільного стану не за місцем звернення заявника: +5 гривень, з 25 до 30 гривень; +15 гривень, з 50 до 65 гривень компетентними органами іноземних держав.

- складення за проханням фізичних осіб заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану, про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, про внесення змін до актових записів цивільного стану, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану (одна заява): +10 гривень, з 25 до 35 гривень.

– Доставка та вручення виключно (за одне обслуговування) повторно виданих свідоцтв та інших документів про державну реєстрацію актів цивільного стану фізичній особі за місцем її проживання (перебування) (в межах міста); копій документів для службового користування органів державної реєстрації актів цивільного стану працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану за місцем звернення заявника до інших відділів державної реєстрації актів цивільного стану (в межах міста): +10 гривень: з 50 до 60 гривень. Щодо документів до уповноважених органів з метою їх легалізації для подальшого використання в іноземних державах: + 50 гривень, з 250 до 300 гривень.

- надання консультації з питань застосування сімейного та цивільного законодавства: +15 гривень, з 50 до 65 гривень; витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану: +10 гривень, з 30 до 40 гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Tramdol Tramadol

    почую кожного
  • Пасечник Юлия

    Не знаю.. розпис без урочистостей, і  в  будній  день  займає  хвилин 7-10. Не більше. Перевірено)) А ціна з 60 до 95... Ндаа.
  • Правдолюб

    Часу, а отже і людського ресурсу, на реєстрацію акту громадянського стану, а саме одруження буде витрачатись менше, а плата при цьому не залишиться навіть на попередньому зависокому рівні, а навіть зросте ще більше. Невже ті вгодовані кобили із РАГСу і їх кришувальники страх взагалі втратили? За що люди на Майданах гинули? За що гинуть на Сході?

    PAL reply Правдолюб

    Червонюка на них.
  • Самар Ірина

    одне питання, за ЩО!!!!!!?????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up