Пораненого у Києві хмельничанина лікуватимуть поляки

 Пораненого у Києві хмельничанина лікуватимуть поляки
Після «зачистки» студентського майдану в ніч на 30 листопада у Києві 28-річний Олександр Абаєв поїхав захищати свою Батьківщину.Чоловік потрапив й в самий розпал 18-20 лютого. Після чого його із пораненнями привезли в Хмельницьку обласну лікарню. Наразі Олександр знаходиться на лікуванні у Польщі. Зранку 25 лютого його транспортували до Львова.

 

- Ми вирушили до Львова, де Саші мали зробити ще один укол антибіотиків, а звідти – на Польщу, - каже наречена Олександра Євгенія. – У нього багато осколків в шиї залишилося й досі. Його стан погіршився, тому ми вирішили прийняти пропозицію та поїхати на лікування за кордон. Свою допомогу пропонували і свободівці. Віталій Діденко приходив, казав, що можна завезти Сашу на автомобілі швидкої допомоги. Ми відмовилися, бо водію та лікарю, який би нас супроводжував, потрібно було ще робити візи. Ми не можемо втрачати стільки часу. Тому нас на бусі відвезли знайомі. В салоні забезпечили всім необхідним – матрацами, ковдрами…  До нього в палату постійно приходили волонтери, допомагали. У нас люди дійсно співчутливі, нам є за що боротися далі.

Наразі в обласній лікарні знаходиться ще четверо поранених у сутичках на столичному Євромайдані. Лікарі кажуть, що вогнепальні поранення потребують затяжного лікування, поки що медикаментів у них вистачає.  

Відео дня
> - 22 та 23 лютого до нас поступило 5 людей із травмами із Києва, - каже заступник головного заступник головного лікаря з хірургічнох роботи Хмельницької обласної лікарні Олексій Підмурняк. - Їм там надали першу медичну допомогу, оперативне втручання відбулося в нас. В них вогнепальні поранення, наразі у пацієнтів стан стабільний. Але це не звичайні хворі. І якщо їм стало добре сьогодні, це не означає, що завтра буде ще краще. Вогнепальні поранення – це дуже серйозно, і якщо забрати біль, то ніби буди все добре. Але надалі можуть бути ускладнення. Це тривале лікування. Воєнна медицина дуже відрізняється від цивільної медицини, тут інша специфіка. У нас таких пацієнтів давно не було, тому прямого досвіду ми не маємо, тож користуємося тими рекомендаціями, які є в воєнно-польовій медицині.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    а чому феофаныю для них не выдкриють?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up